Avslöjar nu exakt hur nära Zlatan var spel i Hammarby – därför stoppades stjärnan: ”Vi var säkra på det…”

Zlatan Ibrahimovic var nära att spela i Hammarby 2020 – men att coronan satte stopp.
Det avslöjar Stockholmklubbens chefsscout, Mikael Hjelmberg, i sin nya bok.
– Vi var nästan säkra på att han skulle ansluta till truppen.

Zlatan Ibrahimovic inledde sin professionella karriär i Malmö FF i slutet av 90-talet och har sedan han lämnade klubben för holländska Ajax runt ett och halvt år senare talat öppet om att en dag återvända till Skåneklubben.

Det slog därför ned som en bomb när Hammarby i november 2018 kommunicerade att Ibrahimovic köpt in som delägare i klubben. Framför allt när svensken bara ett par månader tidigare fått en staty rest efter sig utanför Malmös hemmaarena.

Ville köpa ut Zlatan

Beskedet togs till en början emot med stor glädje från Hammarbysupportrarna, men som sedan vänt och ville så sent som i somras se över möjligheten att köpa ut Zlatan Ibrahimovics andelar från klubben.

En motion lades fram på klubbens årsmöte där Hammarby IF skulle ta ställning till att vara en 100% medlemsägd förening och köpa tillbaka aktierna från bland annat AEG, där Zlatan är delägare, och övriga minoritetsägare. Motionen röstades igenom av klubbens medlemmar som närvarade på mötet.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0140

Men sedan Zlatans ankomst till Hammarby i slutet av 2018 har det snackats om en eventuell möjlighet att den svenska superstjärnan ska representera klubben på planen. Huvudpersonen har själv aldrig stängt den dörren och nu avslöjar ”Bajens” chefsscout, Mikael Hjelmberg, i sin nya bok hur nära det var att Zlatan faktiskt skulle spela för klubben hösten 2020, men att det föll på grund av coronarestriktionerna.

”Om det hade varit klart med supportrar på plats till hösten var vi nästan säkra på att han skulle ha anslutit till truppen. Men som det blev var det ganska långt bort med Zlatan i en grönvit matchtröja.”, skriver Hjelmberg i sin bok.

”Hur gör vi med de andra?”

Till Sportbladet utvecklar chefsscouten detaljerat hur nära det var, och att Zlatan Ibrahimovic fanns med i höstens trupp-planering.

– Vi satt och tänkte att ”hur gör vi med de andra för Zlatan kommer ju spela”. Det är svårt att konkurrensutsätta honom, det hade inte gått. Men sedan ebbade det ut. Det fick inte riktigt fäste och då insåg vi nog att det inte skulle gå och sedan valde han att förlänga kontraktet med Milan, säger Hjelmberg till kvällstidningen.

210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det återstår att se om vi i framtiden kommer att få se Zlatan Ibrahimovic i Hammarby, eller allsvenskan. Stjärnans kontrakt med Milan löper ut efter säsongen men har i tidigare intervjuer deklarerat att han vill spela åtminstone över VM i Qatar 2022, och kommer därmed behöva ta ett beslut i vilken klubb han vill spendera höstsäsongen inför mästerskapet i.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics hälsning till världen efter historiska fullträffen – skickar kaxig passning

Få våra nyhetsbrev!