Dejan Kulusevskis stenhårda kritik efter svenska storförlusten – håller inte alls igen: ”Jag måste säga det”

Dejan Kulusevski var bedrövad efter 2–5-smällen mot Portugal.
Han var hård i kritiken.
– Otroligt tufft att släppa in så många mål. Hemskt, verkligen. Vi försvarade inte som ett lag, vi försvarade inte tillräckligt hårt, säger han.

Som en i den offensiva mittfältstrion gav Dejan Kulusevski Portugal problem inledningsvis.

Kulusevskis kritik

Där och då visade landslaget klara intentioner på hur man vill och ska spela under nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson.
– Första 15–20 minuterna är ganska bra, men så fort vi släpper in ett mål går vi ned oss. När de gör 2–0 går vi ned oss ännu mer. Och sedan kommer 3–0. Då är det tufft, riktigt tufft, säger Kulusevski och fortsätter:
– Jag måste ändå säga att vi kommer ut mycket bättre i andra halvlek. Det var bra av grabbarna att inte ge upp. Vi spelade bättre i andra halvlek men tufft att släppa in två mål till.

Artikeln fortsätter nedanför.

Kulusevski, stark anhängare av att landslaget måste slå in på en ny, offensivare linje, var kritisk mot det kollektiva försvarsspelet under stora delar av matchen.
– Vi försvarade inte som ett lag, vi försvarade inte tillräckligt hårt. Vi hjälpte inte varandra. Vår plan var att pressa i 90 minuter men vi förstod ganska snabbt att det inte skulle fungera. Då föll vi inte ned, det blev något halvt-halvt av det. De är alldeles för bra spelare för att ges extra tid och de tog vara på det.

”Vi måste”

Inför matchen pratade Kulusevski mycket om vikten av att gå in och tävla och ge allt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Dejan Kulusevski, Sverige
240321 Dejan Kulusevski of Sweden looks dejected after the international friendly football match between Portugal and Sweden on March 21, 2024 in Guimaraes. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0566

Varför saknades det?
– Det är inte så det ska vara och det är det som gör mest ont. Där måste vi växa som lag. Vi måste vinna fler dueller och hjälpa varandra mer.

”Kommer att ta tid”

Trots överhalningen vill han fortsätta på den inslagna linjen.
– Absolut. Allt sitter inte efter en dag. Det kommer att ta tid, men samtidigt ska man inte släppa in fem mål. Man ska försvara med sitt liv, vinna fler dueller. Det är det som gör mest ont. Vi måste bli bättre på försvarsspelet.
– Vi måste ta tag i det.

Vad tycker du om Sveriges insats? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Daniel Nannskog avslöjar vad han egentligen tycker om Jon Dahl Tomasson – säger nu det som många svenskar håller med om

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev