Dejan Kulusevskis säger sanningen om Jon Dahl Tomasson – orden som får hela Sverige att jubla: ”Känslan är…”

Dejan Kulusevski håller inte tillbaka.
Stjärnan är lyrisk över nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson.
– H
an har en väldigt fin fotbollsidé, säger Tottenham-stjärnan.

Efter några blytunga år för det svenska landslaget så är det nu dags för en nystart. Jon Dahl Tomasson, som tidigare skördat stora framgångar med Malmö FF, har ersatt Janne Andersson, och på torsdagen väntar den första landskampen mot tuffast möjliga motstånd.

Dejans jättehyllning

Portugal på bortaplan väntar i en träningslandskamp, och många är nyfikna på statusen hos det svenska landslaget, och hur Jon Dahl Tomasson kommer spela sin fotboll. Men redan på förhand så håller åtminstone inte Dejan Kulusevski tillbaka om sina känslor kring det hela.

Kulusevski, som gör en fantastisk säsong i Tottenham i Premier League, pratar lyriskt om hur Jon Dahl Tomasson skött saker under sin första samling.

– Känslan just nu är att vi fått ihop jättemycket på så få dagar. Jag känner mig väldigt bekväm i sättet vi ska spela på, säger Kulusevski till TT.

“Känns riktigt spännande”

Kulusevski menar dock att man inte ska dra för stora växlar av träningar, men att hela truppen fattat precis vilken typ av fotboll Tomasson vill spela. Om det första intrycket av förbundskaptenen säger Dejan:

– Jättefint. Jag kände inte till honom så mycket tidigare, men han har en väldigt fin fotbollsidé, är positiv och väldigt modig. Det ska bli jättekul att spela på ett helt annat sätt.

240320 Dejan Kulusevski of the Swedish men’s national football team during a mixed zone session on March 20, 2024 in Porto. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Många har förhoppningar om ett mer offensivt Sverige. När Janne Andersson gjorde ett försök på ett mer framåtlutat landslag så slutade det med brakförluster och en motsatt önskad effekt. Nu tror dock Kulusevski att Sverige är redo.

– Det känns definitivt som att spelarmaterialet finns och kunskapen bland ledarna känns riktigt spännande, säger Kulusevski.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev