Torbjörn Nilssons jättekritik mot svensk fotboll – pekar nu ut det allra största problemet: ”Det är så lätt”

Han är en av våra främsta fotbollsspelare genom tiderna.
Nu höjer Torbjörn Nilsson rösten och ger kritik mot svensk fotboll.
– Den frågan är jätteviktig, säger han till SVT.

Det går inte att förbise Torbjörn Nilssons storhet i fotbolls-Sverige. Han fick smeknamnet ”Gud” av en anledning och är en av IFK Göteborgs allra största ikoner.

Nilssons karriär

Han var den stora stjärnan och målkungen i det ”Blåvitt” som dominerade på 80-talet och vann Uefacupen två gånger 1982 och 1987. Nilsson prövade också lyckan i Europa hos både PSV Eindhoven och FC Kaiserslautern men vände alltid hem till tryggheten i Göteborg igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Torbjörn Nilsson, fotboll
170929 IFK Göteborgs assisterande tränare Torbjörn Nilsson efter den allsvenska fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och Sirius den 29 september 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Efter spelarkarriären har han också haft en lång tränarkarriär och om det är någon som kan fotboll så är det verkligen Torbjörn Nilsson. Men nu riktar han tydlig kritik mot svensk fotboll.

Kritik mot Sverige

Allt fler unga fotbollsspelare lägger av redan i 11-12-årsåldern och Nilsson är mycket oroad över den dystra utveckling där färre och färre barn lirar boll. Legendaren pekar nu ut att det stora problemet ligger hos tränarna och deras ledarskap.
– Som tränare är det lätt att man gör allting för sin egen skull, säger han till SVT.
– Var alltid på träning eller på match för barnens skull. Känn att du är där för barnen så kommer det leda till ett mycket bättre ledarskap.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Torbjörn Nilsson, fotboll
200809 Torbjörn Nilsson, tränare för Ytterby IS P07-lag, intervjuas under en turnering den 9 augusti 2020 i Färgelanda. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0016

Nilsson har i många år studerat och föreläst om ledarskap inom fotbollen och han har själv upplevt alla typer av ledarskap under sin egna fotbollskarriär. Nu ger han tips på hur en bra ledare ska agera.
– Försök att förstå hur spelarna uppfattar dig och hur uppfattar de träningen. Den frågan är jätteviktig för att om du ska utveckla dig själv som ledare, så måste du reflektera över hur andra uppfattar dig. Och sedan försöka avväga det mot dina egna åsikter, säger han till tv-kanalen.

LÄS MER: Stenhårda jättekritiken mot Sveriges nya landslagströja – svenska folket rasar nu: ”Det är skamligt”

Torbjörn Nilsson har också ett mycket bra exempel på en ledare som betytt mycket för honom och den egna fotbollskarriären. Nämligen den svenske stortränaren Sven-Göran Eriksson.
– ”Svennis” är född till ledare. Alltid lyssnande, uppmuntrande, men med tydlighet och en fast hand, man trivdes i hans sällskap, förklarar Nilsson i intervjun.

Håller du med om Torbjörn Nilssons kritik? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev