Därför nobbar svenska landslaget årets Fotbollsgalan – ingen herrspelare på plats i år!

Därför nobbar svenska landslaget årets Fotbollsgalan – ingen herrspelare på plats i år!

Herrlandslaget kommer inte närvara på ”Fotbollsgalan” i år.
På grund av att landslagsspelarna åker iväg på träningsläger i Cypern.
– Vi måste prioritera det sportsliga, säger fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till TT.

Sverige har ödesmatch mot Rumänien den 15 november i ett nästan direkt avgörande möte i Bukarest. Därför väljer också svenska landslaget att planera in ett nytt träningsläger i Cypern för att ladda upp på bästa sätt.

Landslaget missar Fotbollsgalan

Men det innebär också att herrlandslaget missar Fotbollsgalan i år och inte alls kan närvara på festligheterna 11 november.
– Vi måste prioritera och sätta det sportsliga först, helt enkelt. Ge oss själva de bästa förutsättningarna för att kunna prestera så bra som möjligt i matchen mot Rumänien, säger fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till TT.

Landslaget, Fotbollsgalan
191015 Andreas Granqvist of Sweden and referee Clement Turpin during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Spain on October 15, 2019 in Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Istället ska landslagsspelarna vara med via direktsänd videolänk under galan på Hovet för att ta emot pris och kunna hålla tacktal.
– Tillsammans med TV4 har vi hittat ett upplägg där spelarna ändå kommer att vara med live och medverka i galan. Det blir någonting nytt, och lite nerv, säger Sjöstrand till TT.

Hur blir det med Guldbollen?

Det enda problemet blir en av galans största höjdpunkter med Guldbollen, priset till Sveriges bäste manliga spelare, och hur den ska delas ut. Då sannolikheten är rejält hög att den går till en av landslagsspelarna som i Cypern.
– Vi håller på och tittar på hur vi delar ut de olika priserna. Det gör vi i dialog med TV4, säger Sjöstrand.

Landslaget, Fotbollsgalan
181112 Nilla Fischer tilldelas Diamantbollen och Victor Nilsson Lindelöf tilldelas Guldbollen under Fotbollsgalan den 12 november 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Fotbollsgalans stora fokus kommer annars att vara på Sveriges damlandslag som ska hyllas stort efter sommarens imponerande VM-brons. Där kommer samtliga landslagsspelare vara på plats för att ta emot hyllningarna.
– Vi får inte glömma att när vi ska hylla och titta på årets prestationer har vi ett damlandslag som har gjort något enormt bra, och kommer att vara på plats, säger generalsekreteraren.

LÄS MER: Marcus Bergs svar till alla kritiker – efter första målet på 329(!) dagar i landslaget