Därför lämnade Beckham Manchester United – Giggs avslöjar nu sanningen efter 17 år

2003 kom en av de mest omtalade övergångarna.
Storstjärnan David Beckham lämnade Manchester United efter nio år.
Nu avslöjar lagkamraten Ryan Giggs varför Sir Alex Ferguson sålde honom till Real Madrid.

16 år gammal skrev David Beckham på för favoritlaget Manchester United. Och det skulle bli början på en riktigt framgångssaga.

Beckham i United

Bara några år senare klev engelsmannen upp i A-laget som en del av det ikoniska ”class of 92”-gänget. En grupp ungdomar som skulle komma att förändra Manchester United för all framtid och bygga upp en dynasti i fotbolls-England.

David Beckham, Manchester United
030503 Fotboll, Premier Leugue (Engelsk Liga), Manchester United – Charlton: David Beckham, Manchester United jublar efter första målet. © Bildbyrån – Cop 7

Sir Alex Ferguson formade United-talangerna till världsstjärnor och Beckham var den största av dom alla. Han blev en rockstjärna i England och kändisskapet gick att jämföra med brittiska kungahuset.

Beckham till Real

Det blev nio säsonger och nästan 400 matcher i Unitedtröjan för ”Becks”. Med nummer 7 på ryggen vann han dessutom allt som går att vinna på klubbnivå och Premier League hela sex gånger.

David Beckham, Manchester United
030503 Fotboll, Engelsk, Premier Leuge, Manchester United: David Beckham. © Bildbyrån – 26788 D

Men sedan hände det otroliga sommaren 2003 för mannen med den gyllene högerfoten. Beckham lämnade Manchester United för Real Madrid i en av de mest omtalade övergångarna på den tiden.

”Blev för mycket”

17 år senare avslöjar nu förre lagkamraten Ryan Giggs om vad som egentligen hände. Och varför Ferguson valde att sälja en av sina stora stjärnspelare till Real Madrid.
– Jag tror att det, mest var av fotbollsskäl. Det var för att få in någon eller att spelaren kanske tappade sitt inflytande. Eller så var det bara dags, säger Giggs till BeIN Sports allmänt om Uniteds stora spelarförsäljningar genom åren.
– Med David Beckham blev det för mycket. Han tjafsade (med Sir Alex) varannan vecka och det var bara dags för båda parter att flytta och så hände det vid några tillfällen.

Sir Alex Ferguson, Manchester United
051022 Fotboll, engelsk, Premier League, Manchester United – Tottenham: Alex Ferguson, Manchester United, manager, tränare. © Bildbyrån – cop 7

Enligt uppgifter blev Beckham och Fergusons relation aldrig bra igen. Och pricken över i:et var så klart den omtalade skon som Sir Alex Ferguson sparkade till och träffade David Beckham i ansiktet.

LÄS MER: När Glenn Hysén nobbade Manchester United för andra(!) gången – och gjorde Sir Alex skogstokig