Därför är svenska pojklaget(!) sponsrade av världens kanske största band: ”Alla tror det är ett skämt…”

Säter IF:s pojkar födda 2009 spelar fotboll med en ytterst unik sponsor på magen.
Nämligen världsbandet Coldplay, som är en av lagets sponsorer.
– Alla har trott att det är ett skämt, säger lagets tränare Malin Lilja Altörn.

Likt andra fotbollsklubbar är Säters IF:s 09:ors matchställ fyllda med olika företagsloggor i sponsorsyfte. Men det finns en logga som verkligen sticker ut. Deras tröjor pryds nämligen av det brittiska rockbandet Coldplay.

Unika kopplingen

– De (Coldplay) erbjöd sig att sponsra vårat lag och har gjort det nu i två år. Det blev även klart att de kommer att stanna som sponsor även det här året, säger tränaren Malin Lilja Altörn till Sportbibeln.

Naturligtvis var det inte Coldplay som sträckte ut sin hand till Säters, vars A-lag spelar i Division 4 Dalarna, utan det finns en unik koppling mellan bandet och klubben.

Foto: Privat

Guy Berryman, basist i Coldplay, är farbror till en av spelarna i laget.

– Det är på den vägen. Vi sökte sponsorer, som alla föreningar gör, och då hörde familjen av sig till Coldplay och så blev det, säger Lilja Altörn.

Coldplays sponsorbidrag går främst till utrustning till laget såsom kläder och träningsoveraller. Men klubben har som förhoppning att pengarna i framtiden ska ta laget till världens största ungdomsturnering.

”Inte något skämt”

– Vi sparar pengar för att kunna ställa upp i Gothia Cup sommaren 2023. Deras (Coldplay) är inte avgörande för det, men det är bidrag som underlättar väldigt mycket. Det är hur som helst en guldsponsor, konstaterar hon.

Vad har ni fått för reaktioner på detta?

– Vi har inte fått några alls. Det är nu folk har förstått att det är riktiga Coldplay. Innan har alla trott att det var ett skämt och kanske trott att det bara är något företag. Nu är det många som har frågat, säger Lilja Altörn.

Foto: Privat

Trots att rockbandet bidragit till klubbens lagkassa de senaste två åren har de ännu inte tagit sig till Dalarna för att se en match, och all kontakt med britterna sker via spelarens familj.

– Förhoppningsvis dyker de upp snart, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Vi måste verkligen bjuda in dem.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics nya, mäktiga rekord-mål – nådde milstolpen som bara(!) Cristiano Ronaldo mäktat med

Få våra nyhetsbrev!