Danska superilskan mot Fifa i VM – avslöjar sanningen om kontroversiella beslutet: "Aldrig upplevt liknande"

Danska superilskan mot Fifa i VM – avslöjar sanningen om kontroversiella beslutet: ”Aldrig upplevt liknande”

Fifa förbjöd kaptensbindeln med budskapet ”One Love” under fotbolls-VM och hotade med att ge spelarna som eventuellt bar den gult kort.
Danmarks lagkapten Simon Kjaer har tidigare uttryckt sitt missnöje mot beslutet – men nu har även
danska fotbollförbundets ordförande Jesper Möller sagt sitt.
– Det är oacceptabelt det som har hänt, säger han enligt danska Ekstrabladet.

Turerna kring ”One Love”-kaptensbindeln har varit många, och än verkar det inte vara över helt. Danmarks lagkapten Simon Kjaer riktade stark kritik mot Fifa och anser att man borde ställa dem till svars.

”Måste reagera”

Och under onsdagen kallade det danska lägret till en extrainsatt presskonferens, där det danska fotbollsförbundets ordförande Jesper Möller stämde in i kritiken – och det rejält.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Danmark, fotbolls-VM
221122 Players of Denmark ahead of the FIFA World Cup 2022 football match between Denmark and Tunisia on November 22, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0382

LÄS MER: Christian Eriksen bara skrattar åt Jonas Erikssons utspel i SVT-studion: ”Det var ingen överraskning…”

Precis som Simon Kjaer och många med honom riktade Möller stark kritik mot Fifa och deras beslut att förbjuda den regnbågsfärgade kaptensbindeln.
– Vi är inte bland de länder som stödjer Gianni Infantino som Fifa-president nästa år, säger Möller enligt Ekstrabladet.
– Vi måste reagera nu. Det är oacceptabelt det som har hänt. Vi ska få ett förtydligande på juridisk nivå.

Danska ilskan

Sju länder, inklusive Danmark, har innan mästerskapet drog igång hört av sig till Fifa och meddelat att man kommer använda sig av ”One Love”-kaptensbindeln utan att få något svar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Danmark, fotbolls-VM
221122 Goalkeeper Kasper Schmeichel and Joachim Andersen of Denmark react during the FIFA World Cup 2022 football match between Denmark and Tunisia on November 22, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0382

Men precis innan premiären av VM kom uppgifter om att spelare som bär bindeln kommer att straffas med ett gult kort. Något som har upprört inte minst Jesper Möller.
– Vi är i en extraordinär situation. Jag är inte bara besviken. Jag är arg. Jag har aldrig upplevt något liknande, säger Möller.

LÄS MER: Börje Salmings helt okända gåva till Damkronorna – som förändrade svensk hockey för all framtid

Ekstrabladet skriver även att Danmarks generalsekreterare menar att det var det minsta straffet de kunde drabbas av. Detta sedan det florerat rykten om att spelare även kan komma att straffas med avstängning vid ett eventuellt användande av den regnbågsfärgade bindeln.