Danska jättehånen mot Sverige i natt – efter solklara vinsten i träningslandskampen: ”Skogshuggarlandslag”

Vinst med 2-0.
Sen sågade Danmark Sverige.
– Det var en stor uppvisning, säger tränaren Ebbe Sand
.

Inför matchen mellan Danmark och Sverige, på onsdagskvällen, handlade allt om coronaviruset. Redan långt före matchen stod det klart att inga spelare från den brittiska ligan skulle delta, på grund av att de då hade hamnat i karantän, och därför missade stjärnor som Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf matchen.

Tunga avbräck

Men i Danmark så gick det även smitta bara dagen innan matchstart, vilket betydde att flera nyckelspelare tvingades till isolering och missade därför matchen. Det var, med andra ord, rejält reservbetonade landslag som ställdes mot varandra, där Danmark faktiskt hade det än värre än Sverige.

201111 Assistant coach Peter Wettergren of Sweden reacts during the international friendly football match between Denmark and Sweden on November 11, 2020 in Brøndby. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Men när matchen väl drog igång så var det inget som märktes. Danmark var det klart bättre laget och spelade, under stora delar av matchen, ut Sverige och skapade de farligaste lägena.

”Skogshuggarlandslag”

Slutresultatet skrevs till sist till 2-0 – och efteråt var det hånfullt från det danska lägret.

– Det var relativt lätt att spela sig ur Sveriges press. Om vi nu ska vara positiva och kalla det ett presspel…, säger tränaren Ebbe Sand enligt Aftonbladet, och fortsätter:

– Jag tror de flesta kan se att det var enormt skillnad på sättet som lagen tog sig an matchen. Det enda Sverige kunde hota oss med var med kontringar. Det pratade vi om i pausen.

201111 Jonas Wind of Denmark celebrate with teammates after 1-0 during the international friendly football match between Denmark and Sweden on November 11, 2020 in Brøndby. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Sand menade dessutom att det var ”en stor uppvisning”, och även i de danska tidningarna så sågas nu Sverige.

”Det svenska skogshuggarlandslaget sågades ner till fotknölarna”, skriver Allan Olsen, och fortsätter sedan:

”Trots att corona hade decimerat det danska landslagslägret, så var de danska tredjevalen tillräckligt bra för att göra ett stelt svenskt landslag mer än yra i bollen”. 

LÄS MER: Engelske landslagsikonens hyllning till Zlatan – och oväntade gliring: ”Jag skulle inte vilja göra det…”

Få våra nyhetsbrev!