Engelske landslagsikonens hyllning till Zlatan – och oväntade gliring: ”Jag skulle inte vilja göra det…”

Zlatan Ibrahimovic gör storsuccé i Serie A.
Nu avslöjar förre lagkamraten Ashley Cole hur det var att spela med ”Ibra”.
– Man måste vara mentalt stark och ta det med en nypa salt ibland, säger Cole till Sky Sports.

Just nu spelar Zlatan Ibrahimovic med ett otroligt självförtroende och är bättre än på många år. 39-åringen leder skytteligan i Serie A med hela 8 ligamål på bara 5 matcher för Milan.

Zlatans succé

Att Zlatan återigen spelar i en av världens toppligor efter två år i USA imponerar på de allra flesta. Att han dessutom gör det så bra just nu överträffar alla förväntningar.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after Ante Rebic of Milan scores 0-1 during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

För de flesta trodde att karriären var på väg att ta slut när ”Ibra” lämnade Premier League och flyttade till MLS. Han hade just kommit tillbaka från en tuff knäskada och flytten till USA sågs som ett stort steg nedåt i karriären.

Hyllar Ibra

Men istället växlade Ibrahimovic upp och öste in mål för Los Angeles Galaxy. Två år senare håller den goda målformen i sig och han har återvänt till Europa igen.

Ashley Cole, MLS
180330 I denna handoutbild från LA Galaxy ses Zlatan Ibrahimovic hälsa på Ashley Cole i samband med sin första träning med MLS-laget LA Galaxy den 30 mars 2018 i Los Angeles. Foto: Robert Mora / LA Galaxy / Handout / BILDBYRÅN

En som inte är direkt överraskad är förre lagkamraten och engelske landslagsikonen Ashley Cole. Han spelade ihop med Zlatan i La Galaxy och imponerades redan då.
– Jag är inte förvånad. Jag hade äran att spela med honom och fick se vilket proffs han är och det hårda arbete han lägger ned bakom kulisserna, säger Cole till engelska Sky Sports.
– Efter att ha haft en svår skada och komma tillbaka när alla tror att han åkt till Amerika för semester, till att nu bli en skyttekung i Serie A. Jag tycker att det är ett erkännande för hans professionalism och hur han är.

Coles gliring

Cole, med en lång bakgrund i Arsenal, Chelsea och Roma, fortsätter att berätta hur det är att dela omklädningsrum med Ibrahimovic. Och hur krävande svensken kan vara på sin omgivning.
– Det är tufft att spela mot honom men ännu tuffare att spela med honom, säger förre vänsterbacken i intervjun.
– Man måste vara mentalt stark och ta det med en nypa salt ibland men han försöker bara att pusha dig till att bli bättre.

Ashley Cole, med över 100 landskamper för England, får även frågan om hur det skulle vara att ha Zlatan Ibrahimovic som tränare. Då bjuder han på en oväntad gliring till förre lagkamraten.
– Han skulle definitivt få ut det bästa av mig men frågan är om jag skulle klara en hel säsong under honom, jag skulle inte vilja vara en spelare hos honom, haha, säger Premier League-legendaren.

LÄS MER: Landslagspampens stora ilska mot Zlatan – rasar efter attacken mot Janne Andersson: ”Riktigt, riktigt illa”

Få våra nyhetsbrev!