Landslagspampens stora ilska mot Zlatan – rasar efter attacken mot Janne Andersson: ”Riktigt, riktigt illa”

Zlatan Ibrahimovic gick till attack mot Janne Andersson.
Förbundets ordförande, Karl-Erik Nilsson, är fortfarande besviken.
– Det är ju riktigt, riktigt illa, säger han till GP.

Zlatan Ibrahimovic har verkligen varit händelsernas man inom svensk fotboll det här året. Anfallaren har dominerat i klubblaget Milan sedan återkomsten till europeisk fotboll, men har även skapat rubriker med sina åsikter om svensk landslagsfotboll.

Gick till attack

Ibrahimovic själv lämnade Blågult 2016, då han i samband med EM i Frankrike menade att han gjort sina sista matcher i den framgångsrika landslagskarriären. Men det har inte fått honom att sluta följa utvecklingen, och när Janne Andersson i en Nations League-match lämnade Dejan Kulusevski utanför startelvan så reagerade Ibrahimovic med ilska.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after Ante Rebic of Milan scores 0-1 during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

På Twitter gick han till en ursinnig attack mot förbundskaptenen, och skrev bland annat att det handlar om ”inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”. Kritiken mot uttalandet har varit enormt, och nu kommer även kritik från den högst ansvarige, Karl-Erik Nilsson.

Stora kritiken

Svenska fotbollsförbundets ordförande har fortfarande inte släppt attacken från svensk fotbolls största någonsin.

– Någonstans är det en spegling av det gigantiska intresse som finns för fotbollen. Det är inte bara han som tycker till om vad vi håller på med. Nästan varenda människa har en uppfattning, sedan har han en egen uppfattning. Men det är klart att när vår störste spelare genom tiderna framför den här typen av utspel utan att ha någon fakta bakom så är det ju riktigt, riktigt illa och jag är fortfarande oerhört besviken över den typen av utspel, han till Göteborgs-Posten, och fortsätter:

– Jag tycker, som flera spelare också uttryckt, att det hade varit mycket bättre om vi får en dunk i ryggen och ett lycka till, ”kämpa nu killar” i stället för att hålla på med det här. Det finns liksom ingen relevans i det.

Karl-Erik Nilsson, SvFF
200109 Karl-Erik Nilsson, president of the Swedish Football Association, is being interviewed ahead of the international friendly football match between Sweden and Moldova on January 9, 2020 in Doha. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_494

Nilsson menar vidare att Andersson har bra värderingar och att han har bevisat det.

– Jag känner Janne och hans värderingar väl. Det som det svenska landslaget gjorde i VM efter det som hände med Jimmy Durmaz har väckt respekt i hela fotbollsvärlden. Är det någonting som europeiska klubbledare eller fotbollsledare noterade efter det var det hur föredömligt de tyckte att den svenska landslagsledningen hanterade det här. Sedan att få den typen av anklagelser … det känns jäkligt orättvist, säger han.

LÄS MER: Ikonens nya, mäktiga hyllning till Zlatan Ibrahimovic: ”Han är den tredje bästa anfallaren någonsin”

Få våra nyhetsbrev!