Ikonens nya, mäktiga hyllning till Zlatan Ibrahimovic: ”Han är den tredje bästa anfallaren någonsin”

Han gör succé i Milan.
Nu kommer en mäktig hyllning till Zlatan Ibrahimovic, från förre lagkamraten Antonio Cassano.
– Han är den tredje bästa anfallaren genom tiderna, säger den italienske ikonen.

Zlatan Ibrahimovic befäster verkligen sin status som en av världens allra giftigaste målgörare. Svensken dominerade visserligen under två säsonger i MLS, men det var inte många som räknande med att han fortfarande skulle hålla den enormt höga nivån i Europa.

Enorm succé

Men sedan ankomsten till Milan vid årsskiftet har svensken fullständigt vräkt in mål och han har varit en av den italienska ligans allra bästa spelare. Superstjärnan hyllades enormt under våren och sommaren, då han förvandlade Milan till en toppklubb igen, efter att tidigare verkligen varit långt efter de övriga storlagen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after Ante Rebic of Milan scores 0-1 during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

Ibrahimovic har dock inte bara hyllats för sitt målgörande, utan även för sitt ledarskap såväl på som utanför planen. Och det är flera tidigare storstjärnor som verkligen imponerats av det som Ibrahimovic gör i Italien för tillfället.

Tokmäktiga hyllningen

Och Antonio Cassano, som numera är pensionerad men som under den aktiva spelarkarriären spelade med Ibrahimovic i just Milan i början av 00-talet, är full av beundran av svensken, och han menar till och med att svensken är bland de bästa någonsin(!).

– Efter Ronaldo (brassen) och Van Basten är ”Ibra” den tredje bästa centrala anfallaren genom tiderna. Han är den mest kompletta jag någonsin sett, säger Cassano enligt Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates after scoring 1-0 during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Cassano har flera gånger tidigare pratat om sin stora beundran för Zlatan Ibrahimovic, och inför övergången i vintras så sa italienaren:

– 80 procent av spelarna i truppen förtjänar inte att spela för Milan om man jämför med historiens spelare. Men jag är säker på att Zlatan kommer få dem att prestera.

Och han fick rätt, då Milan för tillfället leder Serie A, och Ibrahimovic toppar skytteligan med åtta gjorda mål.

LÄS MER: Zlatans kaxiga hyllning – av sig själv: ”Jag behöver inte Ballon d’Or för att visa att jag är bäst”

Få våra nyhetsbrev!