Christian Eriksens ärliga ord inför VM – är tillbaka bara 18 månader efter hjärtstoppet: ”Bara glad att jag lever”

Christian Eriksens ärliga ord inför VM – är tillbaka bara 18 månader efter hjärtstoppet: ”Bara glad att jag lever”

Christian Eriksen är tillbaka.
Bara 18 månader efter hjärtstoppet spelar han nu i VM.
– Jag är tacksam för att jag lever. Allt annat är en bonus, säger han.

Det var bilder som fick en hel fotbollsvärld att hålla andan. Under EM-premiären mellan Danmark och Finland, på Parken i Köpenhamn, skulle storstjärnan Christian Eriksen bara ta emot ett inkast när han plötsligt ramlade ihop. Chockade lagkamrater samlades runt Eriksen, som låg livlös på planen.

Känslosamma orden

Efter ett superjobb från läkare på plats, som räddade Eriksen med en hjärtstartare, så stabiliserades stjärnan. Åtta månader senare gjorde han comeback i Premier League, med Brentford, och i mars tidigare i år gjorde han sitt första mål efter hjärtstoppet. Nu spelar Eriksen i Manchester United, och han är redo för sitt första stora mästerskap sedan den allvarliga incidenten på EM.

Christian Eriksen, Danmark
220329 Fotboll, Träningsmatch Soccer Football – International Friendly – Denmark v Serbia – Parken, Copenhagen, Denmark – March 29, 2022 Denmark’s Christian Eriksen applauds the fans as he is substituted Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK. © Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY © Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY

I en öppenhjärtig intervju inför VM berättar Eriksen om hur glad han är att vara tillbaka.

– Det känns tufft att titta tillbaka på det (hjärtstoppet) med tanke på hur min karriär och mitt liv såg ut då. Det är en stor kontrast till att sitta här ett år senare och spela VM, säger han enligt Fotbollskanalen, och fortsätter:

– Det var min dröm från början och jag hoppades att jag skulle få spela, att jag skulle vara återställd och få spela för läkarna. Det är jag tacksam för.

LÄS MER: Nya helkaxiga bilden på Neymar inför VM – som väcker oväntad ilska i Tyskland(!): ”Arrogant”

”Tacksam att jag lever”

Christian Eriksen är inte som andra spelare när han åker till VM. Att vinna är inte viktigast, och han menar att han är tacksam att ens vara där.

– Jag ser mig inte som en spelare som är stressad men nu känns det på något vis som att allt ordnar sig. Jag är tacksam för att jag lever. Allt annat är en bonus. Det är mitt motto, säger han.

Danmark, fotbolls-EM
Simon Kjær, Thomas Delaney, Andreas Christensen og Jonas Wind står foran Christian Eriksen under EM landskampen mellem Danmark-Finland i Parken, København lørdag den 12. juni 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Christian Eriksen menar dessutom att kärleken till fotbollen växt. Om han gör mål eller inte spelar längre inte lika stor roll.

– Eventuella mål är inte den stora bedriften. Bedriften är att jag kommit tillbaka och är frisk och lever, allt utöver det är endast en bonus. Bara att jag ska få spela VM känns jättestort.

LÄS MER: Engelska jättekuppen i direktsändning mot Fifas märkliga beslut – hyllas nu av alla: ”Vilken hjälte!”