Christian Eriksens val efter makalösa comebacken – är nu helt överens med Premier League-giganten

Han har gjort braksuccé sedan comebacken från hjärtstilleståndet.
Nu har Christian Eriksen gjort sitt val.
Och det ser ut att bli fortsatt spel i Premier League.

Det var för cirka ett år sedan som hela fotbollsvärlden stannade upp. Under EM-matchen i Danmark, mellan Danmark och Finland, så rasade Christian Eriksen plötsligt ihop efter att ha tagit emot bollen från ett inkast.

”Klar” för ny klubb

Christian Eriksens hjärta stannade, och läkare på planen fick rädda hans liv framför chockade och rädda lagkamrater. I efterhand har det framkommit att Eriksen var död på planen, men tack vare det snabba agerandet av lagkamrater, domare och läkare så räddades hans liv.

220329 Fotboll, Träningsmatch Soccer Football – International Friendly – Denmark v Serbia – Parken, Copenhagen, Denmark – March 29, 2022 Denmark’s Christian Eriksen applauds the fans as he is substituted Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via REUTERS

Eriksen fick en defibrillator installerad i hjärtat, vilket ledde till att hans kontrakt med storklubben Inter tvingades bryta, då det inte är tillåtet att spela med sådana i kroppen i ligan. Eriksens comeback var anmärkningsvärd, och än mer häpnadsväckande var det att när han väl var tillbaka på planen, dominerade rejält.

Har gjort sitt val

Han skrev på ett korttidskontrakt med Premier League-klubben Brentford, och totalt blev det ett mål och fem poäng på elva spelade matcher för nykomlingen. Nu är han på nytt klubblös, och det har inte saknats intresse för en underskrift. Och nu tycks han alltså ha gjort sitt val. Bara ett år efter att hans hjärta stannade så ser det nämligen ut att bli en flytt till en av världens största klubbar.

220329, Fotboll, Träningsmatch, Danmark – Serbien:[DK=20220329: Christian Eriksen, Danmark, jubler efter målet til 3-0] [UK=20220329: Christian Eriksen, Danmark] © Bildbyrån

Enligt den trovärdiga journalisten David Ornstein så har Eriksen nämligen bestämt sig för att tacka ja till ett treårigt kontraktsförslag från Manchester United, och det enda som ska kunna sätta stopp är den obligatoriska läkarundersökningen. Eriksen tillhörde Tottenham från 2013 till 2020, men nu ser det alltså ut att bli i rivalen United, som kommer från några tunga år rent sportsligt.

LÄS MER: Sensationella uppgifter: PSG har tröttnat på Neymar – som kan göra monsterflytt till Premier League-gigant