Bilden på Fridolina Rolfö som fotbollsvärlden nu pratar om – avslöjar sanningen: "Inte hennes fel"

Bilden på Fridolina Rolfö som fotbollsvärlden nu pratar om – avslöjar sanningen: ”Inte hennes fel”

Svenska spelarna var i tårar efter förlusten i dag.
Men nu har en oväntad bild på Fridolina Rolfö fått stor spridning i fotbollsvärlden.
– Ni får inte döda Rolfö för detta, säger Aitana Bonmati till SportExpressen.

Det blev värsta tänkbara förlust för Sverige mot Spanien i VM-semifinalen. När man släppte in två mål under de sista tio minuterna som en rejäl kalldusch.

Sveriges tårar

Avslutningen var verkligen en jätterysare på tisdagsmorgonen där Sverige kvitterade sent genom inhopparen Rebecka Blomqvist. Men bara minuten senare kom det avgörande segermålet från långt håll och in bakom Zecira Musovic.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fridolina Rolfö, fotbolls-VM
230815 Fridolina Rolfö of Sweden looks dejected during the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0694

När slutsignalen gick och Sveriges finaldrömmar krossades var det tårar hos de blågula spelarna som var helt bedrövade. En av de gråtande spelarna var Fridolina Rolfö som inte kunde hålla tillbaka känslorna på gräsmattan.

LÄS MER: Svenska tokilskan efter bittra förlusten mot Spanien – rasar efter slutsignalen: ”Jävligt förbannad”

Bilden på Rolfö

Men nu sprids en helt annan bild på Rolfö efter slutsignalen som har blivit en stor snackis i fotbollsvärlden. Svenskan står tillsammans med motståndaren och Barcelona-lagkamraten Aitana Bonmati och ger ett helt annat intryck av sina känslor, se bilden här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fridolina Rolfö, fotbolls-VM
AUCKLAND, NEW ZEALAND – AUGUST 15: Aitana Bonmati of Spain is congratulated by Fridolina Rolfo of Sweden after exchanging their shirts following the FIFA Women’s World Cup Australia & New Zealand 2023 Semi Final match between Spain and Sweden at Eden Park on August 15, 2023 in Auckland / Tāmaki Makaurau, New Zealand. (Photo by Maja Hitij – FIFA/FIFA via Getty Images)

Både Rolfö och Bonmati, som är goda vänner, har bytt matchtröjor och poserar tillsammans med leenden framför kamerorna. Nu avslöjas sanningen om den uppmärksammade bilden.
– Det är en så fin bild. Jag tycker synd om Fridolina och hon är en väldigt bra vän, en bra person och en bra spelare som hjälper mig, säger spanjorskan till SportExpressen

LÄS MER: Tydliga kritiken mot Zecira Musovic efter den svenska mardrömmen i VM-semifinalen – här är hårda orden

Ger sanningen

Aitana Bonmati erkänner att det var fotografen som uppmanade duon att le och visa glädje.
– Hon ser glad ut här. Hon var inte glad, hon var ledsen, säger spanska stjärnspelaren till kvällstidningen.
– Det är inte Fridolinas fel. Hon grät väldigt mycket och jag gick med henne och sa att hon kommer tillbaka på topp igen. Det var tufft för mig, hon är en väldigt fin vän. Vi spelade för olika lag i dag och ett var tvunget att vinna eller förlora.

Nu hoppas Bonmati inte att Fridolina Rolfö kommer få kritik för det här ögonblicket och bli uthängd för sitt leende efter förlusten.
– Döda inte henne för detta. Hon är väldigt proffsig, hon är en väldigt bra person och bilden var för att vi är vänner. Hon ville till finalen, precis som jag och vi är viljestarka personer. Men hon och jag pratade lite och tog en bild. Det är inget att tänka på mer än så, säger hon i intervjun.

Vad tycker du om Sveriges insats i dag? Dela artikeln och säg din åsikt!