Avslöjat: Okända jättebråket inför Sveriges bragdmatch mot Italien

Italien har fortfarande mardrömmar efter förlusten mot Sverige.
Nu avslöjas vad som faktiskt hände innan matchen.
Då ett jättebråk uppstod i omklädningsrummet.

Det råder fortfarande ett chocktillstånd i hela Italien på grund av att man missar fotbolls-VM för första gången sedan 1985. För nyckelspelarna Gianluigi Buffon och Andrea Barzagli gick det till och med så långt att duon stod över Juventus ligamatch i helgen på grund av sin stora besvikelse.
– De har fortfarande inte kommit över förlusten än, sa Juvetränaren Massimiliano Allegri.

Förbundskaptenen Gian Pero Ventura fick sparken direkt efter fiaskoförlusten mot Sverige och nu avslöjas även ett okänt kaos inför matchen på San Siro, enligt Sky Sports Italia. Det började redan efter 1-1-matchen mot Makedonien i oktober.

”Ni kan väl träna dom”

Då hade rutinerade trion Buffon, Barzagli och Daniele De Rossi ett möte med spelarna, utan att bjuda in någon från landslagsledningen. Det fick Ventura att börja misstänka ett spelaruppror mot honom.

Allt tog sedan en helt ny vändning när den italienska startelvan läckte ut väldigt tidigt inför första mötet på Friends Arena. Det gjorde förbundskapten Ventura galen och inför returmötet i Italien gick han till stenhård attack mot veterantrion.
– Ni gjorde det så bra med det där spelarmötet, nu kan ni väl träna dom och ta ut ert eget lag, ska Ventura ha sagt enligt Sky Sports Italia.

”Stormade ut ur omklädningsrummet”

Därefter stormade Ventura ut ur omklädningsrummet och var borta i flera timmar under uppladdningen till den avgörande play off-matchen för VM.
”Han lämnade efter sig spelarna som var osäkra på om han ens skulle återvända och dessutom vägrade han att svara i telefon”, skriver Football Italia om incidenten.

LÄS MER: FIFA förändrar VM-lottningen – här är nya regeln som kan ställa till det för Sverige