Avslöjat: Helsköna anledningen till att Mourinho bytte in Zlatan i 88:e i går kväll

Ännu en seger för Manchester United i går kväll.
Och ännu ett sent inhopp för Zlatan Ibrahimovic.
Nu avslöjar engelska journalister den helsköna anledningen bakom bytet i 88:e minuten.

Manchester United imponerade rejält i tisdagkvällens bortamatch mot Watford. Dubbla Ashley Young-mål och ännu en fullträff av Anthony Martial gav United en drömstart med 3-0-ledning i halvtid.

Då trodde alla att det var tre säkra poäng för ligatvåan. Men det skulle ändå bli en rejält darrig avslutning på matchen när Watford gjorde både 1-3 och 2-3.

Zlatan firade med Mourinho

Unitedtränaren José Mourinho agerade direkt och vinkade till sig Zlatan Ibrahimovic för inhopp. Men när svensken stod och väntade på sitt fjärde raka inhopp kom så det frälsande målet när Jesse Lingard sprang hela vägen och rullade in avgörande 4-2-målet.

Och Zlatan fick fira med Mourinho vid sidlinjen innan han byttes in – till förmån för målskytten Lingard. Men efter slutsignalen avslöjas nu anledningen till varför Mourinho valde att byta in Zlatan istället för Lingard i den 88:e minuten.

För det handlade inte främst om att Mourinho ville att Zlatan skulle göra mål och avgöra matchen, utan om en helt annan – rätt speciell – anledning. Anledningen var Watfordmålvakten Heurelho Gomes.

Journalisten avslöjar

Engelske journalisten Duncan Castles avslöjar att Mourinho bytte in Zlatan bara för att markera motståndarmålvakten om han skulle gå upp på en hörna för att jaga 3-3-kvitteringen. Zlatan med sin längd är ett betydligt bättre alternativ vid defensiva hörnor än Lingard och det visar bara hur rädd portugisen var för att tappa tre poäng.

Vilken tur då att Lingard avgjorde allt precis innan Zlatan kom in. Gladast av alla var nog José Mourinho. Men visst hade man velat se en nickduell mellan Ibrahimovic och Gomes i slutminuterna?

Dela artikeln på Facebook om du vill att flera ska få reda på det här taktiska genidraget!