Avslöjar nu Zlatans helsköna känga – när norrmannen klev in i Milans omklädningsrum: ”Är du pizzabagare?”

Jens Petter Hauge har gjort succé i Milan.
Men det har inte alltid varit helt enkelt att ha Zlatan Ibrahimovic som lagkamrat.
Nu avslöjas svenskstjärnans helsköna pik mot norrmannen.

Milan har gjort en smått otrolig förvandling under det senaste året. Halvvägs in i den förra säsongen så var man ett sargat mittenlag, långt ifrån toppstrider och fornstora dagar, då klubben var bland de bästa i hela Europa.

Stora succén

Mycket av förklaringen ligger i Zlatan Ibrahimovic, som sedan ankomsten till klubben vid det förra årsskiftet har fullständigt dominerat i Serie A, och vräkt in mål för de rödsvarta. Svensken har hela tiden legat i toppen av skytteligan, och har hyllats för sina ledaregenskaper både på och vid sidan av planen i det Milan som rest sig till ett topplag igen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200106 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A match between Milan and Sampdoria on January 6, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92428

Men fler spelare ligger bakom förvandlingen. Milan har, utöver Ibrahimovic då, kanske satsat än mer än tidigare på att bygga inför framtiden och har värvat flera spännande spelare under det senaste året. En av alla dessa är Jens Petter Hauge.

Zlatans känga

Norrmannen gjorde 14 mål och tio assist på 18 matcher i den norska ligan och värvades till storklubben AC Milan från Bodö/Glimt. Väl där har han fått mer speltid än vad många experter trodde, och i en intervju med den norska tidningen Nettavisen så berättar Hauge om sin första tid i klubben. Han medger i intervjun att han till en början var nervös över att träna och vara i samma omklädningsrum som ”legendaren Zlatan Ibrahimovic”, och att svensken ställer extremt höga krav på sina medspelare på planen.

A.C. Milan players Samu Castillejo, left, Jens Petter Hauge, right, celebrate a goal during the Serie A soccer match between Sampdoria and AC Milan, at the Genoa Luigi Ferraris Stadium, Italy, Sunday, Dec. 6, 2020. (Spada/LaPresse via AP)

Men Hauge avslöjar även att Ibrahimovic är en riktig skojare i omklädningsrummet – och berättar om en gång då han blev rejält pikad av svensken.

– Jag minns en gång när jag kom in i omklädningsrummet med en ny hatt på mig. Zlatan tittade på mig och sa: ”Jobbar du som pizzabagare eller spelar du fotboll?”. Jag gillar när folk skojar, så det var lugnt. Zlatan har hjälpt mig mycket med snacket, då vi talar ett liknande språk, så vi kan verkligen prata med varandra, säger han.

LÄS MER: Ikonens stora kritik mot Zlatan – efter stjärnans udda beslut utanför planen: ”Milan borde förbjudit det”

Få våra nyhetsbrev!