Anders Svensson avslöjar helt okända intresset – utklassade landslagsspelarna totalt: ”Jag var magisk”

Anders Svensson är Sveriges allra främste landslagsman på herrsidan.
Men trots den långa och gedigna fotbollskarriären har det funnits plats för fler intressen än så i hans liv.
I podcasten ”Fördomspodden” avslöjar han nu ett av dem – som bortsett från fotbollen kanske är det största.

I december 2013 meddelade Anders Svensson, 46, att han slutar i landslaget sedan Sverige misslyckats med att kvala in till VM i Brasilien. Svensson hade då spelat 148 landskamper för Sverige, vilket har gjort honom till den spelare som spelat flest matcher för det svenska landslaget på herrsidan.

Okända intresset

Det stora genombrottet på klubblagsnivå kom under slutet av 1990-talet i Elfsborg, vilket till slut fick den engelska klubben Southampton att öppna plånboken och värva mittfältaren. Det blev sedermera fyra år i England innan han 2005 återvände till allsvenskan och Elfsborg. Där blev han kvar tills det att karriären avslutades efter säsongen 2015.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anders Svensson, landslaget
041006 Fotboll, landslaget, träning: Anders Svensson, Sverige. FOTO: Sören Andersson / BILDBYRÅN /

Det är lätt att tänka sig att fotbollen tagit upp stora delar av Anders Svenssons liv med tanke på hans långa karriär. Men visst har det funnits plats för annat också. I podcasten ”Fördomspodden” avslöjar han nämligen att han har ett mycket stort intresse för film.

LÄS MER: Supporterns luriga genidrag för att smussla in alkohol på VM-arenan – får nu hela fotbollsvärlden att skratta

”Jag är magisk”

Under åren har han även briljerat med sin kunskap under landslagssamlingarna.
– Jag är faktiskt otroligt vass på filmquiz, jag är magisk. Förr i tiden hade jag otroligt mycket filmer på VHS och DVD, och jag vet att vi hade något sånt quiz med landslaget när vi var på nån resa. Då satte jag alla frågor. Det kunde vara filmen ”Die Hard” men då skulle man peka ut exakt vilken film det var samt två eller tre skådespelare, då hade jag alla rätt, säger Anders Svensson i podcasten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anders Svensson
190919 Anders Svensson, expert at Discovery Sweden ahead of the Europa League match between Dynamo Kiev and Malmö FF September 19, 2019 in Kiev. FOTO: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN /

Det blir dock inte lika mycket filmtittande nuförtiden, sedan karriären tagit slut.
– Det blir inte lika mycket som när man reste själv och bodde själv i England, det blev extremt mycket film då, säger han.

LÄS MER: Stenmark öppnar upp om nära vänskapen till Börje Salming – och om sista mötet: ”Känt honom halva livet”