Uppgifter: Alexis Sanchez aktuell för giganten – här är klubbens krav för att värva stjärnan

Alexis Sanchez tid i Manchester United ser ut att gå mot sitt slut.
Enligt italienska uppgifter kan han, trots den prekära situationen, få chansen att spela i ytterligare ett storlag.
CalcioMercato rapporterar att Juventus är intresserade av att värva in chilenaren – men bara om han är beredd att gå ner i lön.

För Manchester United blev det ett stort lyft när José Mourinho fick sparken och Ole Gunnar Solskjaer tog över. Men alla spelare har inte fått det lyft som hade varit önskvärt.

Tung säsong i United

Alexis Sanchez, som delvis varit skadad under säsongen, har haft det tufft och inte fått poängen att trilla in. Trots flera chanser i startelvan står han fortsatt på ett ynka mål och tre assist.

Foto: Bildbyrån

I förlustmatchen mot Arsenal kom nästa tunga slag för chilenaren.

Alexis Sanchez kan lämna

Sanchez åtdrog sig en knäskada som håller honom borta till mitten av april och frågan är om den resterande delen av säsongen också blir det sista han gör i United-tröjan.

Spekulationerna kring hans framtid i klubben är många och även fast kontraktet går ut 2022 kan han komma att lämna redan i sommar.

Enligt CalcioMercato, som SkySports hänvisar till, visar nu en riktig gigant intresse för Sanchez. Juventus är på jakt efter nyförvärv och 30-åringen är på önskelistan.

”Aktuell för Juventus”

Juventus, med fler stjärnor på bänken än många andra lag har i startelvan, ska ha visat intresse för honom innan skadan och det återstår att se huruvida det kan påverka en eventuell flytt.

Men ska Sanchez få chansen i Juventus kräver klubben en sak. Han sitter för närvarande på en årslön på 20 miljoner euro, motsvarande 210 miljoner kronor, vilket ”Den gamla damen” inte är intresserade av att betala.

Juventus kräver att Sanchez går ner i lön, något som lär bli en avgörande faktor om en affär ska bli aktuell.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här! 

LÄS MER: Världsmästaren uppges lämna i sommar – aktuell för bittra PL-rivalerna

Janne Anderssons ord – efter Victor Nilsson Lindelöfs återbud till landslaget