Albin Ekdal slår tillbaka efter uppmärksammade orden om Zlatan: "Då har man inte förstått…"

Albin Ekdal slår tillbaka efter uppmärksammade orden om Zlatan: ”Då har man inte förstått…”

Orden om Zlatan Ibrahimovic i sommarpratet uppfattades som kritik.
Nu förklarar Albin Ekdal vad han egentligen menade.
– De trodde att jag sågade honom, men då har man inte riktigt förstått, säger han till Sportbladet.

Landslagsmittfältaren Albin Ekdal uppmärksammades för sitt sommarprat i P1. När han pratade om Zlatan Ibrahimovics status i landslaget under EM 2016.

Ekdal om Zlatan

Där Ekdal hade tankar om hur förbundskaptenen Erik Hamrén hanterade ”Ibra”.
– Zlatan var den stora stjärnan. Förbundskapten hade gett honom taktpinnen, vi andra skulle förlita oss på Zlatan. Men att förlita sig på en enda man och därmed undermedvetet glida från sitt eget ansvar fungerar inte i fotbollen och inte heller i någon annan lagsport för den delen, sa Ekdal i sitt sommarprat.

Albin Ekdal, Sverige
200901 Albin Ekdal of the Swedish national football team is being interviewed after a training session on September 1, 2020 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0004

Orden om Zlatan och Hamrén blev rejält uppmärksammade. Där flera tyckte att Ekdal kritiserade Ibrahimovic.
– Jag har fått 95 procent bra reaktioner på sommarpratet och 5 procent sämre. De där fem procenten var väl folk som missuppfattade det jag sa om Zlatan och trodde att jag sågade honom, men då har man inte riktigt förstått. Många tyckte att jag hoppade på honom och sa att han var direkt dålig för laget, men det var inte det jag sa, säger landslagsspelaren till Sportbladet.

”Jag kritiserade”

31-åringen vill även förtydliga att det heller inte handlade om att han ville kritisera förbundskapten Hamrén.
– Det var ingen kritik mot Hamrén heller. Har man en sådan stor stjärna så är det normalt att spelet kretsar runt honom. Det var det jag kritiserade och det var lika mycket kritik mot mig själv som mot Hamrén, säger han i intervjun.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic ifotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87253

Ekdal får även medhåll av landslagskollegan Marcus Berg. Som under EM 2016 bildade anfallspar med Ibrahimovic.
– Klart att vi hade lite andra roller då jämfört med nu. Vi hade en stor världsstjärna i Zlatan som vi och alla andra visste skulle ha mycket boll och som kunde avgöra matcher själv. Klart att det omedvetet kanske blev så att han tog lite större ansvar än andra, säger Berg till kvällstidningen.

LÄS MER: Zlatans första ord efter nya kontraktet – därför stannar han i Milan: ”Det känns som att jag…”

Få våra nyhetsbrev!