Zlatans första ord efter nya kontraktet – därför stannar han i Milan: "Det känns som att jag..."

Zlatans första ord efter nya kontraktet – därför stannar han i Milan: ”Det känns som att jag…”

Nu är det helt klart.
Zlatan Ibrahimovic har skrivit på för ytterligare ett år i AC Milan.
– Jag vill tacka klubben och tränaren för förtroendet. De gjorde allt för att få mig att stanna i Milan, säger ”Ibra”.

Det har varit en väldigt lång och utdragen process. Och ett tag såg det helt dödsdömt ut.

Zlatan stannar

Men nu har Zlatan Ibrahimovic till slut skrivit på nytt kontrakt med Milan och blir kvar i klubben ytterligare en säsong. Stjärnsvensken har satt sin namnteckning på ett nytt ettårskontrakt värt omkring 72 miljoner kronor.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
Zlatan Ibrahimovic, Milan. FOTO: Twitter.

Efter många spekulationer om framförallt en återkomst till Sverige och flytt till Hammarby så blir ”Ibra” kvar i Italien.
– Det känns som att jag alltid varit i Milan även när jag har varit någon annanstans eftersom Milan alltid behandlat mig bra från första stund. De med ett bra minne kanske minns att jag inte gillade mitt arbete när jag först kom hit (flyttade från Barcelona) men jag återupptäckte mitt leende när jag kom till Milan. Från den första dagen fram till nu har leendet alltid funnits där och jag känner mig hemma. Det känns som att jag aldrig lämnade, säger han i en officiell video av Milan.

”Jag vill tacka”

Zlatan imponerande under våren i Serie A och väckte liv i den slumrande jätten som till slut lyckades kvalificera sig till Europa League-spel efter en rejäl slutspurt i ligan. Ibrahimovic var den store ledaren på planen och levererade med hela 10 mål när Milan slutade på en sjätteplats.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200801 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates during the Serie A match between Milan and Cagliari on August 1, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / Bildbyrån

Sedan dess har Milanfansen bara väntat på svenskens påskrift för det nya kontraktet. På måndagskvällen blev det äntligen officiellt.
– Jag vill tacka klubben och tränaren för förtroendet. De gjorde allt för att få mig att stanna kvar i Milan. Senaste sex månaderna har jag visat att ålder är oviktigt och jag är fortfarande här. När jag hade semester pratade jag med tränaren, klubben och lagkamraterna och såg en vision av framtiden där jag fortfarande spelade i Milan, säger han i ett uttalande.

Nytt nummer

Men det blir ändå en förändring till nästa säsong för ”Ibra”. Då han kommer att byta nummer från 21 till 11, det nummer han bar på tröjan under sin första sejour i Milan.
– Jag var valt nummer 11 den här säsongen. Fansen känner mig med det här numret och jag ville ta tillbaka det. Att ha nummer 21 kändes inte som samma Ibrahimovic som förut, så jag frågade efter nummer 11. Det är mitt nummer, säger Zlatan.

Därmed kan vi ta död på alla Zlatan-rykten och låta dom vila i ett år. Till nästa sommar när kontraktet går ut igen och han på nytt ska ta ett avgörande beslut om karriären.

LÄS MER: Galna straffet till Lionel Messi under bråket med Barça – så otroligt mycket pengar förlorar han varje dag(!)

Få våra nyhetsbrev!