Galna straffet till Lionel Messi under bråket med Barça – så otroligt mycket pengar förlorar han varje dag(!)

Galna straffet till Lionel Messi under bråket med Barça – så otroligt mycket pengar förlorar han varje dag(!)

Lionel Messi är i strejk.
Det kostar – rejält.
Nu kommer uppgifter från Sport om exakt hur mycket pengar argentinaren förlorar varje dag.

Lionel Messi och Barcelona är i en stor konflikt. Argentinaren har gjort det klart och tydligt att han, efter 20 år i klubben, vill lämna.

Förlorar enorma pengar

Messi själv menar att hans kontrakt är ogiltigt, och ser det som brutet, medan Barcelona bestämt hävdar att det återstår ytterligare ett år på avtalet. Messi har svarat genom att inte dyka upp under klubbens försäsong, som startade på måndagen.

Lionel Messi, Barcelona
Barcelona’s Lionel Messi reacts after the end of a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Osasuna at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, July 16, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) XPK128

Men strejken blir kostsam. Enligt spanska Sport så bötfälls nämligen Messi med en utebliven dagslön för varje träning som han missar.

Och det är inga småsummor som vi pratar om. Enligt ansedda Forbes tjänar Lionel Messi nämligen strax över 800 000 kronor varje dag.

Aktuell för City

Det betyder att argentinaren – bara på tisdagen, gått miste om strax över 1,5 miljon kronor. Summan kan rusa iväg ytterligare om konflikten drar ut på tiden, vilken den sannerligen ser ut att göra.

Lionel Messi, Barcelona
Barcelona’s Lionel Messi reacts during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Osasuna at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, July 16, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) XPK110

Messi menar alltså att hans kontrakt är ogiltigt och att han således är fri att lämna för en annan klubb, helt gratis. Barcelona, å sin sida, menar dock att den utköpsklausul – på cirka sju miljarder kronor – fortfarande gäller. En summa som ingen klubb i världen troligtvis kommer att kunna betala.

Manchester City är klubben som det pratas mest om, och under måndagen kom uppgifter om att man är redo att betala 7,7 miljarder kronor till Messi i lön för ett femårskontrakt, men det hänger alltså på att han lämnar gratis, och att någon övergångssumma inte är i spel.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!