6 saker du inte visste om Manchester Uniteds stjärnskott Marcus Rashford.

Fotbollslivet leker just nu för 18-årige Marcus Rashford. Två matcher in i seniorkarriären står supertalangen på fyra mål för Manchester United och den unga anfallaren har fått United-fansen att drömma igen. Många hoppas förstås att Rashford, som kom till Uniteds ungdomsakademi som 7-åring, kan gå samma väg som andra legendarer i klubben och gå i bräschen för att skapa en ny era på Old Trafford.

Så, vad har vi på detta stjärnskott som just nu är på allas läppar? Här kommer 5 saker du förmodligen inte visste om Marcus Rashford.

1. Anrik moderklubb

Manchester-födde Rashford började karriären i den ansedda juniorklubben Fletcher Moss Rangers, baserad i Manchester. Och han är inte ensam om att ha gått via Fletcher Moss Rangers till Manchester United. Även Wes Brown, Danny Welbeck och Ravel Morrison har alla slussats vidare via Fletcher Moss till Manchester United. Nuvarande lagkamraterna Tyler Blackett och Cameron Borthwick-Jackson är också tidigare Fletcher Moss-spelare.

2. Bor hemma hos mamma

Rashford har tre bröder och en syster och bor hemma med sin mamma, Mel. Marcus skulle möjligen ha valt stadens ljusblåa lag om det inte vore för att Rene Meulensteen. Tränaren övertalade honom att välja den röda halvan av Carrington. Talangen uppvaktades av både City och United, men beslutade sig för att välja United till slut eftersom coach Meulensteen och hans träningsmetoder lockade mer.

3. Röd i hjärtat

Rivalen City fortsatte givetvis att ha stenkoll på anfallaren och gjorde ännu ett försök att värva över Rashford i fjol, efter att ha imponerats över anfallarens framträdanden i Uniteds U18-lag. (Rashford toppade den interna skytteligan för Manchester United U18 2015, med 13 mål på 25 starter).

Men det blev inget av detta och istället lade Rashford allt fokus på att slå sig in i Uniteds A-trupp. 18-åringen sägs även alltid ha hejat på Manchester United och det var hans barndomsdröm att få representera klubben i hjärtat.

4. Tvåmålsskytt i Youth League-debuten

United-legendaren Nicky Butt gav Manchester Rashford kaptensbindeln i hans första UEFA Youth League-match i fjol. Anfallaren tackade för förtroende och gjorde två mål, när Butts grabbar slog PSV med 3-0 i Eindhoven.

”Han är explosiv, väldigt talangfull men också en väldigt hårt arbetande kille som gör allt för laget”, kommenterade Nicky Butt.

5. Redan rekordman

Rashford blev den yngste spelaren någonsin att göra mål i Europaspel när han noterades för två kassar mot FC Midtjylland förra veckan (tidigare rekordet hölls av en viss George Best). Rashford är också den yngste spelaren någonsin att göra två mål i en ligadebut. Lägg där till att han blev den fjärde yngsta spelaren att göra två mål i en Premier League-match när han målade mot Arsenal.

Om han firade målsuccén mot Arsenal? Nja, Rashford själv tog det ganska lugnt på kvällen. Han hade nämligen kemiprov dagen efter som han ville plugga till. Good lad!

6. Tunt i lönekuvertet…

Detta kanske vi ska ta med en nypa salt, men enligt skvallerblaskan The Sun tjänar Rashford inte direkt storkovan – än. Tidningen uppger att 18-åringen drar in runt 6 000 kronor i veckan. före bonusar. Ynglingen har alltså en bit kvar till lagkamratens Wayne Rooney lön på 3,4 miljoner kronor i veckan…

rashford

Gilla gärna Sportbibeln om du vill ha fler fotbollsartiklar i ditt Facebook-flöde.