6 anledningar till att Tyskland joggar hem EM-guldet.

EM 2016 är äntligen här. Nu återstår bara den stora frågan: Vilka vinner guld? Värdnationen Frankrike är en av de stora favoriterna men den allra största favoriten är ändå regerande världsmästaren Tyskland.

Tyskarna har rest till Frankrike för en enda sak och det är att plocka hem sin första EM-pokal på 20 år.

Här är sex anledningar till att ”Die Mannschaft” joggar hem EM-guldet i sommar:

1. Återväxten.
Efter VM-guldet tackade landslagskaptenen Philipp Lahm, rekordmålskytten Miroslav Klose och mittbacken Per Mertesacker för sig. Tre enorma luckor att fylla och hela 354 landskamper som lämnade truppen. Men ändå står återigen ett tyskt landslag redo med en mördande konkurrens i truppen.

2. Mästartränaren.
Joachim Löw klev in i A-landslaget efter det tyska EM-fiaskot 2004. 56-åringen började som assistent till legendaren Jürgen Klinsmann men tog över helt och hållet 2006. Sedan entrén har Löw nått minst semifinal i alla sina EM (2008, 2012) och VM (2006, 2010, 2014). Han vet vad som gäller i mästerskap.

3. Förberedelserna.
Tyskarna vet exakt hur man förbereder sig in i minsta detalj. Vid senaste VM i Brasilien, där man som bekant vann VM-guld, flög tyska förbundet in packning och utrustning till en totalvikt av 23 ton. Det var bland annat cyklar, biljardbord, pingisbord och darttavlor som plockades med från hemlandet. Packningen till Frankrike lär nog inte vara lättare direkt.

4. Matchvinnarna.
Portugal har Cristiano Ronaldo, Sverige har Zlatan Ibrahimovic, Wales har Gareth Bale och Polen har Robert Lewandowski. Men Tyskland är bäst för att de inte är beroende av en spelare. Özil, Draxler, Müller, Podolski, Schürrle, Kroos, Götze, Hummels m.fl. Det bara svämmar över av matchavgörande spelare.

5. Bonusspelaren.
Och när inte de tio utespelarna på planen presterar så finns det allra vassaste vapnet längst bak i spelaren. Målvakten/liberon Manuel Neuer är inte bara en av de allra bästa målvakterna i världen utan även en extra mittback. Neuer älskar att lämna straffområdet för att stoppa anfall och är unik bland landslagsmålvakterna.

6. Straffhistoriken.
”Fotboll är enkelt. 22 spelare jagar bollen i 120 minuter och sedan vinner Tyskland på straffar”. Gary Linekers ord passar alltid så bra när det kommer till tyskarnas vinnarmentalitet. Tyskarna förlorade sin allra första straffläggning i EM-finalen 1976 men de lärde sig av misstaget och har sedan dess aldrig förlorat en straffläggning i EM eller VM. Det är fem raka vinster i straffavgöranden.

LÄS MER: 7 anledningar till att sommarens EM blir det bästa någonsin.

https://youtu.be/aaN2Qo9pgIE

Gilla Sportbibeln om du vill följa fotbolls-EM på bästa sätt.