7 anledningar till att sommarens EM blir det bästa någonsin.

7 anledningar till att sommarens EM blir det bästa någonsin.

I sommar avgörs den 15:e EM-turneringen och det finns alla anledning att förvänta sig ett av de allra bästa mästerskapen i Europa hittills. För när Europamästerskapet växt från 16 till 24 lag finns det en hel del nya länder och spelare att stifta bekantskap med.

Det ökade antalet länder ger även ett mycket tätare spelschema och ett häftigare slutspel. Mer fotbollsfest för folket, helt enkelt. Att det även spelas i fotbollstokiga landet Frankrike gör ju det hela ännu bättre.

Här ger vi er sju anledningar till att längta sönder efter fotbolls-EM 2016:

1. De nya länderna.
Skrällarna Island, Albanien, Wales, Slovakien och Nordirland ska för första gången någonsin spela fotbolls-EM. Lägg därtill Österrike, Ungern, Polen och Irland så är det en hel del nya länder i de här sammanhangen. Det är alltid kul med nytt blod!

2. Superarenorna.
Frankrike har rustat upp 10 arenor inför sommarens fotbollsfest. Flaggskeppen är så klart nationalarenan Stade de France och Stade Vélodrome men även nybyggda Stade de Lyon och Stade de Bordeaux kommer att bli häftiga upplevelser för alla supportrar.

SuperarenornaFrankrike

3. Publikfesterna.
Fotbollsmästerskap innebär alltid fullsatta läktare. Räkna även med rejält hög volym från läktarna då det redan i gruppspelet bjuds på publikfriande matcher i bl.a. England-Ryssland, England-Wales, Tyskland-Polen, Spanien-Turkiet, Sverige-Italien och Irland-Sverige.

5. Vem som helst kan vinna.
Det här mästerskapet har aldrig känts så här öppet. Hur mycket kan Frankrike rida på hemmaplansfördel? Hur bra är egentligen världsettan Belgien? Kan regerande Europamästaren Spanien hitta tillbaka till storformen? Ska regerande världsmästaren Tyskland fortsätta sin succé? Ska England äntligen lyckas få ihop ett guldlag? Kan Italien eller Portugal få ihop det? Kan Island överraska alla? Så många frågor måste få svar!

https://youtu.be/xiQ7e5_yny4

3. Det täta spelschemat.
51 matcher ska avgöras mellan 10 juni och 10 juli. Det innebär att det kommer att bli 3-4 matcher varje dag under gruppspelet. Sedan kläms även en åttondelsfinal in för första gången någonsin och det innebär ett fullspäckat spelschema under juni.

6. Zlatans sista show.
För svensk del handlar sommarens mästerskap otroligt mycket om Zlatan Ibrahimovic. Stjärnsvensken avslutar med all sannolikhet sin landslagskarriär med en sista show i det land som PSG-skyttekungen erövrat de senaste åren. Zlatan kommer att vara det stora affischnamnet för det här mästerskapet, framförallt i huvudstaden Paris. Lita på att det lär bli minst ett drömmål i jakten på skytteligatiteln.

8. Jamie Vardy kan bli EM-kung.
Säg den meningen några gånger. För ett år sedan hade man aldrig kunnat säga de orden. Men efter den här sensationella säsongen med Leicester som Premier League-vinnare och Jamie Vardy som skyttekung så finns det inget som inte talar för att Vardy kan bli en rejäl sevärdhet i sommar. Han kan till och med bli EM-kung i sitt allra första mästerskap som 29-årig debutant. Smaka på det!

JamieVardyEMkung

Gilla Sportbibeln om du vill ha perfekt uppladdning till fotbolls-EM.