5 trotjänare som drömde om att spela för värsta rivalen

Som liten hade Zinedine Zidane Barcelona som favoritlag. Men han valde den vita Real Madrid-tröjan istället. Fyra andra ikoniska trotjänare i fotbolls-Europa har också velat tillhöra värsta rivalen.

Vi har valt att titta närmare på några av fotbollsvärldens stora klubbikoner som om de hade följt sitt hjärta istället hade kunnat representera sina klubbars värsta rivaler.

Zinedine Zidane
Zidane är Real Madrid-legendaren som vann både Champions League och ligan som spelare. Som tränare vann han CL i fjol och är just nu på väg att leda klubben till deras 33:e ligatitel.

Men innan han hamnade hos ”Marängerna” sa han följande till den spanska tidningen Don Balon:
– I Spanien finns det två lag som jag skulle föredra att spela för: Barcelona och Real Madrid, och om det stod mellan dem två så skulle jag föredra Barcelona.
– Min familj har alltid talat om Katalonien, och när jag var liten hade jag två lag: Juventus och Barcelona. Kanske kan jag i framtiden spela på Camp Nou.

Andrés Iniesta 
Iniesta är Barca-ikonen som sedan 12 års ålder fostrats i klubbens ungdomsakademi. Han har varit kapten i alla ungdomslag ända upp till a-laget i dag. Men som ung höll han främst på hemstadens lag Albacete och i andra hand Barcelona.

När han då som 6-åring fick uppleva hur Barcelona krossade hans kära Albacete med 7-1 vände det och han började att hata sitt Barcelona. Efter den dagen höll han istället på Real Madrid, något som stärktes än mer när hans favoritspelare Michael Laudrup gick från just Barcelona till Real Madrid.

Diego Simeone 
Simeone symboliserar i mångt och mycket dagens Atletico Madrid. Han vann ligan både som spelare och tränare och tog dessutom laget till final i Champions League både 2014 och 2016. Två finaler som slutade med snöpliga förluster mot värsta rivalen Real Madrid.

Och hade en 23-årig Simeone fått sin önskan igenom hade vi istället fått se honom hos just värsta rivalen.
– Jag skulle bara lämna Sevilla för att gå till Real Madrid. Att säga något annat skulle vara en lögn, och som professionell fotbollspelare är det normalt att jag drömmer om att spela för ett av de stora lagen, sa han till spanska Marca den 17 april 1994.

Ole Gunnar Solskjaer
Solskjaer var Norges ”super-sub” som tillhörde Manchester United mellan 1996 och 2007. Under sin tid i klubben vann han Premier League hela sex gånger och avgjorde CL-finalen mot Bayern München 1999.

För Manchester Uniteds fanzine Red News avslöjande han dock att Liverpool var favoritlaget som ung.
– Du vet, när du är hemma och tittar på matcherna på tv tenderar du att heja på det vinnande laget, så på 80-talet var det Liverpool som vann. Kenny Dalglish, jag tyckte han var den bästa spelaren, sedan Marco Van Basten och Zico. Men i England vann Liverpool, så du blir tagen av stunden.

Jamie Carragher
Carragher var försvarsgeneralen som representerade Liverpool under hela sin aktiva karriär. Mellan 1996 och 2013 spelade han över 700 matcher för klubben och krönte karriären med en finalvinst mot Milan i Champions League 2005.

Som ung hejade han däremot på lokalrivalen Everton. Något han erkände för engelska Liverpool Echo i april 2014.
– Jag var en enorm Everton-supporter som barn och jag gick ju uppenbarligen till Liverpool. Men hur skulle jag som barn kunna veta att jag skulle spela för Liverpool?

LÄS MER: De 12 bästa PL-värvningarna som nästan blev av.