Lagerbäck återvänder till svenska landslaget: ”Det känns jätteskoj”

Lagerbäck återvänder till svenska landslaget: ”Det känns jätteskoj”

Lars Lagerbäck gjorde stor succé under sommarens EM-turnering med Island. Med det blev även den sista sommaren med det gänget. Lagerbäck har varit fåordig om sin framtid sedan dess. Men nu står det klart vad som händer här näst för mannen som isländska folket ville ha till ny president.

Det blir comeback till svenska landslaget igen. 68-åringen lämnade Sverige som förbundskapten 2009 men blev i dag klar för en kär återkomst. Svenska fotbollförbundet gick i dag ut med bekräftelsen att Lagerbäck blir rådgivare till nya förbundskaptenen Janne Andersson.
Det känns jätteskoj. Jag känner Janne sedan tidigare, han är en person som jag både uppskattar och respekterar. Dessutom är det roligt att hålla fortsatt kontakt med fotboll på elitnivå, men det är Janne som ytterst styr mitt uppdrag, vad jag ska göra och inte göra, säger Lars Lagerbäck, som just nu är på OS i Rio, till svenskfotboll.se.

Lagerbäck blir därmed det senaste tillskottet i Anderssons nybyggda och namnkunniga stab. Tidigare har även tränarprofilen Tom Prahl och VM 1994-hjälten Jonas Thern fått roller som scouter.
– För att lära mig mer om mitt jobb har jag pratat med en rad mycket erfarna och duktiga människor, bland andra flera nuvarande och före detta förbundskaptener. När jag pratade med Lasse kände jag att vi klickade i frågor om värderingar och grundläggande synsätt. Därför ville jag knyta honom till landslagsledningen, säger Janne Andersson till svenskfotboll.se.
– Vi kommer att ta det steg för steg och tillsammans forma arbetssättet. Det är ju en ny roll för både mig och Lasse.

Efter att Lagerbäck lämnade Sverige 2009 har det blivit förbundskaptensjobb i Nigeria under VM 2010 och så Island med landets första mästerskap i EM 2016 som den stora höjdpunkten.

LÄS MER: Lars Lagerbäck har tröttnat – så vill han förändra världsfotbollen.

Gilla Sportbibeln om du också älskar fotboll.