Lars Lagerbäck har tröttnat – så vill han förändra världsfotbollen.

Lars Lagerbäck har tröttnat på att det maskas inom fotbollen och vill nu se en ändring av reglerna vad gäller matchtiden. Han vill att fotbollen ska ta efter hockeyns regler med effektiv matchtid.
– Jag hade inte haft något emot att testa om det funkade som i hockey, att spela 2 gånger 30 minuter effektiv tid istället, säger Lagerbäck till SVT Sport.
labanFoto: Bildbyrån.

Att dra ut på tiden och vinna fördelar genom att maska är vanligt förekommande inom den moderna fotbollen. Tiden rullar ofta iväg väldigt snabbt i slutet av matcherna, där det ledande laget inte har några problem med att låta tiden rinna iväg lite extra vad gäller byten och fasta situationer.
– Idag är det huvuddomaren som avgör hur mycket tid som ska läggas till. Men det är svårt i fotboll… Hur mycket lägger man till vid gult kort till exempel? Med effektiv tid slipper man ett stressmoment och ett irritationsmoment. Jag tror det skulle vara positivt för fotbollen.

Lars Lagerbäck får även stöd av Sveriges blivande förbundskapten Janne Andersson i frågan. Han menar att det är lagens skyldighet mot publiken att se till att det är fart i matcherna.
– Generellt tycker jag att vi har en skyldighet mot publiken att se till att bollen är i spel och att det är fart i matcherna. Sen har även mitt lag maskat såklart. Men generellt är det för dåligt tempo och för mycket dötid idag. Lagerbäcks idé är bra, men man får väl prova hur det funkar.

Håller ni med om att en regeländring kan vara på sin plats?
LÄS MER: Här är alla TV-tider till sommarens EM-fest.
Älskar du också fotboll? Gilla Sportbibeln.