Här dödar Zlatan det märkliga ryktet: ”Jag är för bra”.

På onsdag förmiddag höll Zlatan Ibrahimovic presskonferens inför en oerhört nyfiken svensk presskår. Spekulationerna om vad landslagskaptenen skulle meddela hade varit många inför och när beskedet kom så var det inte vad många hade hoppats på.

Det blev inte alls något besked om var Zlatan ska flytta här näst. Men det kom svar på det kryptiska meddelandet om orden ”Jag kommer snart” i Malmö som satte fart på en hel del rykten om återkomst till MFF.
– Det är som vanligt, det spelar ingen roll vad man säger utan att det blir spekulationer. Jag menar att jag kommer tillbaka med landslaget. De får ha tålamod så får de se mig i landslagströjan snart, säger Zlatan på presskonferensen.
– Jag har alltid känt mig välkommen i Malmö. Vart jag än kommer i världen glömmer jag aldrig var jag kommer i från. Men jag behöver inte diskutera med MFF, jag kommer om jag vill. Jag gör min egen deal, jag gör min egen budget. Så är det med MFF.

Men det verkar ändå vara väldigt avlägset med spel för Malmö FF i allsvenskan.
– Det är inget jag har funderat på. Jag är fortfarande inte intresserad. Jag är för bra för allsvenskan.

Men du vill spela fotboll i höst?
– Jag hoppas det.

Även brittisk press var på plats för presskonferensen och det enda de ville veta var om det blir just Premier League i höst. Men där lämnade Zlatan samma besked.
– Jag vill att ni ska fortsätta skriva och hitta på historier. Jag gillar att läsa det och sedan när jag tröttnar på det så får ni veta.

Landslagskaptenen fick även frågor om sin blågula framtid och om EM blir det sista stora showen, vilket många tror.
– Nej det är inget jag har tänkt på, inget jag har lagt energi på. Jag har inte diskuterat det med någon. Jag är här för att spela EM och förbereda mig på bästa möjliga sätt. Hur länge jag är här vet jag inte, jag är här nu.

LÄS MER: Zlatans hemliga video som kan avslöja framtiden.

zlatanpk

Gilla Sportbibeln om du också älskar Zlatan Ibrahimovic.