Hamréns sista ord: ”Jag ska begrava mig nu”.

På torsdagen höll Erik Hamrén sin absolut sista presskonferens som svensk förbundskapten. Efter över sex år på posten är det dags att ta farväl.
Jag har verkligen uppskattat mitt jobb som förbundskapten. Det har varit en stor upplevelse, för mig som ledare och som person. Jag är stolt över att ha fått chansen att jobba med spelarna och ledarna. Jag vill rikta ett stort tack till alla som varit med på resan, säger Hamrén.
– Jag är oerhört glad och tacksam för den stöttning vi fått från supportrarna. Det kommer jag aldrig att glömma.

Tjänsten slutade med 1-1 mot Irland, 0-1 mot Italien och 0-1 mot Belgien. Ett blekt avslut på Hamréns andra mästerskap med Sverige. Och han är heller inte den enda som lämnar. Under presskonferensen passar Hamrén även på att tacka Zlatan Ibrahimovic, som också gjort sin sista match, för tiden ihop.
– Jag är glad över att ha fått jobbat så tätt med Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic. Jag är stolt över att få se honom utvecklats och prestera så bra i landslaget under vår tid tillsammans, säger han.

Nu väntar en oviss framtid för Erik Hamrén. På presskonferensen erkänner 58-åringen att han tackat nej till flera erbjudanden för att istället ta en välbehövlig paus.
– Jag vet inte vad som väntar nu. Jag åker hem till Sverige och begraver mig ett tag. Det kommer vara jobbigt, det känner jag redan i dag. Jag behöver lite kärlek från mina nära och kära den närmaste tiden. Jag har fått ett antal erbjudanden som jag tackat nej till. Just nu känner jag starkt för en paus, meddelar Hamrén på sin allra sista presskonferens.

LÄS MER: Fotbollsvärlden backar Sverige: ”Skandalöst domslut”.

https://youtu.be/n_Juqzvml8c

Gilla Sportbibeln om du vill följa fotbolls-EM på bästa sätt.