Starka ilskan efter Sveriges chockförlust i VM – Truls Möregårdh ryter till efter uttåget: ”Jag blir väldigt besviken”

Till åttondelen, men inte längre.
Sveriges bordtennisherrar är utslagna ur lag-VM i Busan redan i åttondelsfinalen.
– Jag blir väldigt besviken om vi får höra att det här är ett fiasko, säger stjärnspelaren Truls Möregårdh.

Taiwan vann åttondelsfinalen med 3–2 i matcher. Den vänsterhänte världsåttan Lin Yun-Ju vann båda sina matcher och i den avgörande matchen förlorade Mattias Falck mot Taiwans Kao Cheng-Jui.
– Jag blir väldigt besviken om vi får höra att det här är ett fiasko. Den matchen vi fick är en jätte-, jättetuff match, säger Truls Möregårdh.

Sverigeettan fortsätter:
– Självklart hade vi också högre förväntningar att vi skulle gå längre. Det är en besvikelse men jag tycker inte att vi på något sätt har presterat dåligt. Vi får en tuff lottning och gör en djävulsk match, men torskar i slutändan. Det är bara att glömma det här så fort som möjligt.

Artikeln fortsätter nedanför.

Det började bra med Möregårdhs seger över Kao Cheng-Jui med 3–1 i set. Men sedan fick Mattias Falck stryk av den vänsterhänte världsåttan Lin Yun-Ju med 0–3. Anton Källberg gav Sverige ledningen genom 3–2 mot Feng Yi Hsin.

Men sedan förlorade både Möregårdh och Falck sina andra matcher, mot Lin respektive Kao, i raka set.

I förra VM gick Sverige till kvartsfinal, men föll mot Kina. Som regerande Europamästare är Sverige redan kvalificerat för OS i Paris i sommar.

Vad tycker du om Sveriges insats i lag-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Den gången J-O Waldner trollade bort motståndaren – med serven så bra att han själv knappt förstod vad som hände

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev