Den gången J-O Waldner trollade bort motståndaren – med serven så bra att han själv knappt förstod vad som hände

J-O Waldner var trollkarlen som kunde vinna bollar från ingenting.
Men han var också servarnas mästare.
Det här klippet är ett strålande bevis på det.

Jan-Ove Waldner är en av Sveriges största någonsin, och det är få som kan överträffa honom när kommer till bollkänsla. Waldner var en trollkarl varje gång han klev fram till bordet, och det är inte för inte som han hade en av de mest fantastiska karriärerna i bordtennisens historia, med OS-guld, sex VM-guld och elva EM-guld.

Otroliga karriären

Waldner blev den första utländska idrottaren någonsin att bli ett frimärke i Kina, och det säger lite om hans status i det gigantiska och pingistokiga landet. Han är fortfarande den enda utövaren från ett icke-asiatiskt land som vunnit VM, och än i dag är han en legendar inom sporten, känd för att ha brutit den otroliga kinesiska dominansen. 

Waldner hade allt som krävdes för att bli så dominant. Han bemästrade bollen som ingen annan, och kunde trolla fram poäng från ingenting. Det bästa med Waldner var dock hans servar. Han kunde alla trick i boken, och det var stundtals omöjligt för hans motståndare att läsa hans nästa drag.

Serven som han själv chockades av

Att faktiskt lyckas med ett serve-ess är någonting väldigt ovanligt, och ett tecken på hur otroligt skicklig man är. I tennisens värld är det betydligt vanligare, men J-O Waldner gjorde det till sin paradgren. Och det här klippet är det kanske absolut bästa exemplet på det. Det finns mängder av klipp när J-O trollar bort sin motståndare med sin patenterade serve, men inget är bättre än det här.

Foto: Facebook/Skärmdump

J-O Waldner ser till och med själv förvånad ut när han lyckats lura sin motståndare på andra sidan bordet, medan bollen retsamt studsar på precis rätt ställe och ut för poäng. Det här är ren och skär poesi för alla idrottsälskare, och bevisar verkligen Waldners storhet. Respekt!

Man kan inte få nog av J-O!

Posted by Sportklubben on Tuesday, February 9, 2016
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev