Här tvingas bollgeniet J-O Waldner möta Baywatch-stjärnan med världens minsta bordtennisrack

Jan-Ove Waldner är en bollkonstnär av sällan skådat slag.
Men vi minns när han ställdes inför en rejäl utmaning av en Baywatch-stjärna.
Och fick världens minsta pingisrack i sin hand…

Det är få som kan mäta sig med Jan-Ove Waldners unika bolltalang. Han har fått många smeknamn genom åren, i Sverige är han mest känd som ”J-O” medan kineserna kallar honom ”Det evigt gröna trädet” och i pingisvärlden går han under namnet ”Bordtennisens Mozart”.

Ikonen J-O

Waldner var ett underbarn som slog igenom på den stora världsscenen redan som 15-åring. Blott 16 år gammal vann han sin första internationella singeltitel och sedan dess radade bollgeniet upp medaljerna och titlar genom åren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
Jan Ove Waldner med världens minsta pingisrack. FOTO: Youtube

1 OS-guld, 1 OS-silver, 6 VM guld, 7 VM-silver, 3 VM-brons, 11 EM-guld, 5 EM-silver, 3 EM-broms och 2 guld i världscupen blev det under J-O:s makalösa karriär som tog slut 2016, 50 år gammal. Svensken anses vara världens främsta bordtennisspelare genom tiderna och en av de största idrottarna som Sverige fått fram någonsin.

LÄS MER: Här tar J-O Waldner över festen fullständigt – med en öl i handen(!) står han för tidernas pingisshow

Pytteracket

Efter den aktiva karriären har man ofta sett Waldner gästa tv-program för att leka lite med ett pingisrack och visa upp sin stora briljans. Vilket är precis vad J-O får göra när han oväntat nog utmanades av en Baywatch-stjärna 2014, se videon här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

David Hasselhoff, Baywatch
David Hasselhoff i tv-serien Baywatch. FOTO: Shutterstock

Det är i tv-profilen David Hasselhoffs svenska talkshow som Waldner är med som gäst och ett pingisbord plötsligt rullas in. Hasselhoff på ena sidan och J-O på den andra i en match först till tre poäng.

LÄS MER: J-O Waldner avslöjar sitt otroliga kontrakt – som gäller för resten av livet(!): ”Samma ersättning i dag som då”

Men förutsättningarna blir ruskigt ojämna när Waldner får världens minsta pingisrack i sin hand. Men som den ödmjuke idrottshjälte han är så bara skrattar han och börjar spela, se själva här nedanför vem som vinner matchen.

Visst är J-O Waldner helskön här? Dela artikeln och visa andra!

Se videon: