Här tar J-O Waldner över festen fullständigt – med en öl i handen(!) står han för tidernas pingisshow

J-O Waldner hade verkligen ALLT.
Och än i dag så går det bara att trollbindas av hans fantastiska bollbegåvning.
Det är verkligen det här klippet ett bevis på.

Få svenska idrottare – om ens någon – har en meritlista som kan matcha J-O Waldners, och frågan är om någon faktiskt betytt mer för sin sport och utvecklingen av den än vad J-O gjort. Enligt många är han den absolut största svenska idrottaren någonsin, och det går absolut att argumentera för att bordtennisen inte haft någon större.

Magiska karriären

Det har snart gått fem år sedan Waldner avslutade sin karriär här hemma i Sverige, men han behövde inte direkt skämmas när han tittade tillbaka på vad han åstadkommit. Eller, visst är väl ändå ett OS-guld, ett OS-silver, sex VM-guld, sju VM-silver, tre VM-brons, elva EM-guld, fem EM-silver och tre EM-brons ett godkänt cv?

Jan-Ove Waldner, bordtennis
040820 OS, Bordtennis: Jan-Ove Waldner, Sverige, jubel. © Bildbyrån – 27719 – OS04

Lägg där till att Waldner dessutom vann två(!) Bragdguld, så gör det honom till en av de mest segerrika svenskarna genom alla tider – alla sporter inräknade. Det fanns så mycket som gjorde Waldner populär, och det var inte bara vinsterna och att han faktiskt lyckades bryta en hel nations dominans på sättet han gjorde. Waldner var ett bollgeni utöver det vanliga, som alltid gav publiken vad de ville ha. Och så fort han fick chansen – då bjöd han på show.

Tar över festen

När J-O Waldner klev in i ett rum för att joxa med bollen så stannade man helt enkelt upp och tittade, för då kunde man verkligen ge sig på att någonting sensationellt skulle hända. Och det där har levt vidare även efter karriärens slut. I ett klipp som sprids på TikTok, som i skrivande stund redan fått hundratusentals visningar, så är Waldner på en fest och spelar pingis mot, vad vi kan anta, är hans gamla landslagskompis Mikael ”Äpplet” Appelgren.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
Jan-Ove Waldner. FOTO: TikTok.

Publiken på festen är såklart helt förtrollade av showen som J-O bjussar på vid pingisbordet, och Waldner passar dessutom på att titta iväg för en sekund för att hämta en öl. Den håller han i, samtidigt som han slår slag som för gemene man skulle vara fullständigt omöjliga. Allt detta gör alltså Waldner framför publiken, och ibland kostar han även på sig att vända ryggen ut motståndaren för att visa sin briljans.

Det finns helt enkelt bara en man som klarar av det här – J-O Waldner!

SE KLIPPET HÄR:

LÄS MER: Kontroversiella OS-giganten har gått bort – blev anklagad för fusk under hela karriären

Få våra nyhetsbrev!