J-O Waldner avslöjar sitt otroliga kontrakt – som gäller för resten av livet(!): ”Samma ersättning i dag som då”

J-O Waldner avslöjar sitt otroliga kontrakt – som gäller för resten av livet(!): ”Samma ersättning i dag som då”

Sex år har gått sedan JO Waldner avslutade karriären.
Men ett livstidskontrakt(!) gör att pengarna fortfarande trillar in.
– Jag har nästan samma ersättning i dag som jag hade när jag var världsetta, det är jag tacksam över, säger han till Expressen.

J-O Waldner är utan tvekan en av Sveriges största idrottare genom tiderna. Hans sanslösa meritlista talar för sig själv, och det är få som kan mäta sig med ett OS-guld, ett OS-silver, sex VM-guld och elva(!) EM-guld.

”Har ett livstidskontrakt”

Waldner är känd som det ”Det evigt gröna trädet” och som den som bröt den totala kinesiska dominansen. Han är fortfarande klassad som en av pingens allra största, och i Sverige är han alltjämt en folkkär profil.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
190131 Jan-Ove Waldner poserar för ett porträtt under en presskonferens anordnad av Spårvägen den 31 januari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135942

I dag lever han dock ett betydligt lugnare liv än under de aktiva dagarna. I en ny intervju med Expressen får J-O frågan om var han får sina pengar ifrån, och han avslöjar då att han fortfarande har ett lukrativt kontrakt som ser till att pengarna trillar in.

– Jag har ett livstidskontrakt med det tyska bordtennismärket Donic. Jag är kompis med ägaren Frank Schreiner, hans pappa grundade företaget i slutet av 1970-talet, säger han till tidningen.

”Samma ersättning”

Och ersättningen tycks inte ha förändrats någonting, detta trots att Waldner är betydligt mindre aktiv i dag än under storhetstiden.

– Jag har nästan samma ersättning i dag som jag hade när jag var världsetta, det är jag tacksam över.

160211 Spårvägens Jan-Ove Waldner under en match i Pingisligan den 11 februari 2016 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

Och det tycks heller inte som att Waldner behöver jobba ihjäl sig på företaget. Han får en fråga om hur mycket jobb det blir.

– 30–35 dagar om året. Det blir en del resor till Tyskland. Jag marknadsför och testar nya produkter.

LÄS MER: Norska storstjärnornas utspel – tvärvänder nu om ryska längdåkare i världscupen: ”Så det måste vara, men…”