När J-O Waldner gjorde det fullständigt omöjliga – och avgjorde en match med det allra fräckaste slaget

När J-O Waldner gjorde det fullständigt omöjliga – och avgjorde en match med det allra fräckaste slaget

J-O Waldner kunde trolla som ingen annan.
Och det gick verkligen aldrig att räkna ut honom.
Kolla bara in det här helt matchavgörande slaget – som ingen annan skulle vara nära att klara av.

Karriären sträckte sig i nästan 40 år och J-O Waldner hann under tiden bli en av Sveriges mest framstående och omtyckta idrottare i historien. Det stora internationella genombrottet kom redan i 16-årsåldern då han tog sig till EM-final i Paris, och därefter fortsatte framgångarna att hagla in.

Otroliga karriären

Redan som barn var J-O Waldner en talang utöver det vanliga. När han för första gången började i en klubb så var han egentligen två år för ung. Tanken var att han skulle vänta innan han fick börja spela organiserat, men efter kort tid förstod klubben att det var något alldeles extra, och resten är, som man brukar säga, historia.

Men det var inte bara för sina sex VM-guld, elva EM-guld, dubbla världscuptitlar och OS-guld som Waldner blev så oerhört omtyckt. Det var på sättet han vann sina titlar och matcher. Waldner var en gudabenådad bolltalang som kunde trolla bort precis vem som helst med sina stoppbollar och returer. Hans kreativitet var omöjlig att matcha, och det ledde till några minst sagt otroliga ögonblick under karriären.

LÄS MER: Oväntade hyllningen till Jan-Ove Waldner som säger allt om bordtenniskungen: ”Han hör hemma på…”

Otroliga slaget

När J-O Waldner var 46 år gammal spelade han fortfarande klubblagspingis i Tyskland. I ett möte mot Danny Heister var Waldner i klar ledning i tredje set, och hade matchboll för att avgöra det hela. Men det såg fullständigt kört ut. Motståndaren fick till ett bra slag och Waldner såg helt uträknad ut. Men då gjorde han det som han gjorde så många andra gånger.

Waldner kom tillbaka från en fullständig utslagen position, fick ett racket på bollen som då nästan var nere i backen. Till allas stora förvåning träffade bollen på rätt sida av nätet, och en chockad motståndare kunde inte svar. Det här är verkligen J-O Waldner när han är som allra bäst, den som aldrig ger upp, och den som när som helst kan trolla fram de allra mäktigaste av slag. Vilken ikon!

Se slaget här (5.03 in):

LÄS MER: När J-O Waldner fick en hel arena att explodera i jättejubel – med hjärtevärmande gesten mot lilla pojken