Svenska duon Bobi Klintman och Pelle Larsson historiska i natt – båda draftades till NBA

Under torsdagskvällens NBA-draft skrevs svensk baskethistoria.
Två svenskar – Bobi Klintman och Pelle Larsson – draftades båda i andra rundan.
– Det betyder allt, säger Klintman i ESPN:s sändning.

Tidigare har bara tre svenskar draftats totalt, Jonas Jerebko (39:e, 2009), Jeffery Taylor (31:a, 2012) och Marcus Eriksson (50:e, 2015). Aldrig tidigare har två svenskar draftats under samma år.

Förrän nu.

Svenske Bobi Klintman draftades av Minnesota Timberwolves som 37:a, men ser enligt amerikanska ESPN ut att tredjas direkt till Detroit Pistons. Därmed blir han den näst högst draftade svensken någonsin.

Artikeln fortsätter nedanför.

21-åringen rankades högt inför draften, och såg ut att ha chans på att draftas i första rundan. Men så blev det inte, och Klintman fick i stället vänta några timmar extra innan beskedet till slut kom att han draftats.
– Det betyder allt. Att få vara en förebild för barnen och göra det för landet och staden som jag kommer ifrån. Det är enormt och det är allt jag någonsin velat göra, säger Klintman i ESPN:s sändning.

En dryg halvtimme senare var det dags för näste svensk att presenteras i draften.

23-årige Pelle Larsson draftades som 44:a av Houston Rockets, men likt Klintman väntas Larsson trejdas direkt till Miami Heat.

Därmed skrev duon svensk baskethistoria när två svenskar draftades under samma år. Klintman spelade tidigare sin basket i Australiska Cairns Taipans. Pelle Larsson har däremot spelat collegebasket, i Arizona Wildcats.

LÄS MER: Armand Duplantis säger nu det som alla tänker om svenske golfsensationen Ludvig Åberg: ”Han kan bli den…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev