Kobe Bryants änka Vanessa helt förkrossad – efter hemska bilderna som spridits

Vanessa Bryant, änka till Kobe Bryant, är förkrossad över bilderna som spridits efter makens död.
Detta trots att hon begärde att bilderna inte skulle nå ut för att skydda offren.
– Det var avgörande betydelse för henne, säger änkan Bryants advokat Gary Robb enligt AP.

Över en månad har gått sedan Kobe Bryant tillsammans med dottern Gianna Bryant och sju andra resenärer omkom i en helikopterkrasch. Sedan dess har Bryant och dottern begravts i Los Angeles och en minnesceremoni har hållits i Los Angeles Lakers hemmaarena Staples Center.

Bryant förkrossad

Mitt i änkan Vanessa Bryants sorg är hon även förkrossad av bilderna som spridits sedan makens död. Det är bilder på den hemska kraschen som spridits ut till allmänheten.

Kobe Bryant, NBA
Vanessa Bryant wipes her face after speaking at a celebration of life for her husband Kobe Bryant and daughter Gianna Monday, Feb. 24, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) LAS115

Los Angeles Times rapporterade förra veckan att en polistjänsteman hade sett klassificerade bilder på kraschen i en kollegas telefon som inte var kopplad till utredningen. Trots att änkan Bryant redan samma dag som dödsolyckan begärde att polisen skulle skydda olycksplatsen från fotografier som kan läcka ut.

”Ville skydda offren”

Nu meddelar hennes advokat Gary Robb i ett officiellt uttalande att Vanessa Bryant är förkrossad över att bilder på olycksplatsen läckt ut.
– Det var av avgörande betydelse för henne när hon ville skydda offrens värdighet och deras familjer. Då försäkrade polischefen Alex Villanueva att alla åtgärder skulle vidtas för att skydda familjernas integritet och vår uppfattning är att han även jobbat hårt för att respektera det, säger advokaten enligt nyhetsbyrån AP.

Kobe Bryant, NBA
120812 OS 2012, basket, final, USA – Spanien: Kobe Bryant, USA. © Bildbyrån – 98075 – Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Bilderna som spridits hos allmänheten är från krascher samt rester av de döda personerna som var ombord i helikoptern. Efter advokatens uttalande rapporterar Los Angeles Times att lokala polisen beordrat alla sina anställda att radera samtliga foton från olycksplatsen.

Enligt uppgifter i The Times ska även en civil berättat att han fått se bilder från helikopterkraschen av en polis på en pub i Norwalk, Kalifornien. Lokala polismyndigheten utreder just nu anklagelserna om de spridna bilderna.

LÄS MER: Änkans starka ord efter Kobe Bryant och 13-åriga dotterns begravning: ”Jag är så arg”