VM-silverhjältens stora besvikelse – nobbades helt på Idrottsgalan: ”Fick inte ens en inbjudan…”

Hon vann VM-silver och EM-brons 2019.
Men Jenny Fransson nobbades på Idrottsgalan.
– Inte ens en inbjudan. Klart att jag blev besviken, säger hon till Aftonbladet.

Jenny Fransson är en av Sveriges mest meriterade brottare. Under OS i Rio tog hon brons, vilket följdes upp av ett EM-guld 2018.

”Klart jag är besviken”

2019 fortsatte framgångarna blev ett brons i EM, och ett silver i VM. Men i Sverige har framgångarna inte uppmärksammats nämnvärt.

181001 Jenny Fransson poserar för ett porträtt under en pressträff med damerna i det svenska brottningslandslaget inför brottnings-VM den 1 oktober 2018 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Trots att brottning är den gren som Sverige genom tiderna tagit flest medaljer i så nobbades Fransson från galan, som gick i måndags.

– Inte ens en inbjudan. Klart att jag blev besviken, säger hon till Aftonbladet.

Galans svar

Jenny Fransson bjöds in till galan efter OS-bronset 2016, men kunde då inte delta på grund av en utlandsturnering.

– Jag önskar att jag och de andra brottarna fick vara med, men vissa verkar glömmas bort. Jag fick sms där folk skrev ”ha så roligt ikväll!” och ”vid vilket bord sitter ni?” men fick svara att nej, jag är hemma, säger Jenny Fransson.

200119 Sveriges Jenny Fransson under finalen för 50-kilos klassen under brottningsturneringen Lady Open den 19 januari 2020 i Klippan. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Idrottsgalans vd, Stephan Rimér, försvarar dock beslutet.

– Det här är ett sätt att dra någon form av gräns. Det är en uppsjö världsmästare som inte är bjudna på galan. Det är dessvärre en begränsning vi har, så ingen ska ta det personligt, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!