Storstjärnan Roger Federers oväntade ilska – efter bilden på Greta Thunberg

Roger Federer har varit i Melbourne för Australian Open senaste tiden.
Men vid sidan av tennisspelande har även en ilska väckts hos honom.
Efter en bild på 17-åriga klimataktivisten Greta Thunberg, enligt tidningen Blick.

Australian Open är i full gång men för legendaren Roger Federer blev det uttåg i semifinalen efter förlust mot Novak Djokovic. Men vid sidan av tennisturneringen har Federer även hållit sig sysselsatt med välgörenhetsevenemang.

Roger Federers ilska

På onsdagskvällen deltog schweizaren, tillsammans med Rafael Nadal och Nick Kyrgios, på ett välgörenhetsevent för att uppmärksamma skogsbränderna som plågat Australien. Federer gav även intervjuer till journalisterna i samband med eventet.

Roger Federer, tennis
190714 Roger Federer (SUI) captured during the final of the Gentlemen’s Singles on Centre Court. The Championships 2019. Held at The All England Lawn Tennis Club, Wimbledon. Day 13 Sunday 14/07/2019. Credit: AELTC/Joel Marklund Photo: Joel Marklund / AELTC / BILDBYRÅN

Men där väcktes en oväntad ilska hos tennislegendaren, rapporterar schweiziska tidningen Blick. Det var när en journalist från tv-kanalen RTS gick över gränsen.

Bilden på Greta

Utan att ens ha fått tillåtelse började reportern ställa frågor till Federer och visade dessutom upp en bild på 17-åriga klimataktivisten Greta Thunberg. Då ska Roger Federer ha reagerat irriterat och vägrade att svara på frågor, enligt Blick.

Greta Thunberg, klimataktivist
190828 Swedish climate activist Greta Thunberg after arriving to North Cove Marina on August 28, 2019 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88010

Efter övertrampet ville Australian Opens arrangörer dra in samtliga ackrediteringar för RTS, men Federer tyckte inte att det var nödvändigt. Det här var heller inte första gången som Federer och Thunberg skapade rubriker.

Inte första gången…

Tidigare i januari markerade svenska 17-åringen mot tennislegendaren på Twitter. På grund av att Federer är sponsrad av banken Credit Suisse, som investerat massvis med miljarder i fossila bränslen.

Då svarade Federer så här till Greta.
– Jag uppskattar att bli påmind om mitt ansvar som privat individ, som en idrottare och som en entreprenör. Jag är skyldig att använda min privilegierade position till att ha en dialog med mina sponsorer om viktiga saker, sa schweizaren.

LÄS MER: Roger Federers oväntade svar – efter Greta Thunbergs tydliga markering: ”Jag är skyldig…”