Storstjärnan Roger Federers oväntade svar – efter Greta Thunbergs tydliga markering: ”Jag är skyldig…”

Greta Thunberg skickade en tydlig markering till världsstjärnan Roger Federer.
Nu har schweizaren svarat den 17-åriga klimataktivisten.
– Jag är skyldig att använda min privilegierade position, säger han enligt Reuters.

Världsstjärnan och tennislegendaren Roger Federer är sponsrad av Credit Suisse sedan 2016. Nu har bankföretaget hamnat i stora bekymmer på grund av att man investerat runt 540 miljarder kronor i fossila bränslen.

Gretas markering

Miljöorganisationen 350.org har uppmärksammat och ifrågasatt banken samt Federer som stödjer de kontroversiella investeringarna. De uppmanar nu schweizaren att ”vakna”.

Roger Federer
180711 Roger Federer SUI reacts during play against Kevin Anderson RSA in the quarter final of the Gentlemen’s Singles on No.1 Court. The Championships 2018. Held at The All England Lawn Tennis Club, Wimbledon. Day 9 Wednesday 11/07/2018. Credit: AELTC/Joel Marklund Photo: Joel Marklund / AELTC / BILDBYRÅN

17-åriga klimataktivisten Greta Thunberg har också markerat tydligt mot Federer genom att retweeta 350.org:s inlägg på Twitter. Nu har Federer, som för tillfället är i Australien för Grand Slam-turneringen i Melbourne, svarat efter Thunbergs tydliga markering.

Federer svarar

Där schweizaren tar markeringen på största möjliga allvar.
– Jag tar hoten om klimatförändringar väldigt seriöst, speciellt när jag och min familj landar i ett Australien som är i ödeläggelse av bränder. Som förälder till fyra barn och en ivrig supporter av utbildning har jag en stor respekt och beundran för ungdomarnas klimatrörelse, säger Federer enligt Reuters.

Greta Thunberg
190121 Greta Thunberg delar ut pris till Årets Ledare under Idrottsgalan den 21 januari 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Och 38-åringen erkänner att han är skyldig.
– Samtidigt är jag tacksam över att alla unga klimataktivister som påminner oss om att vi måste agera med innovativa lösningar för att lösa klimatfrågan. Vi är skyldiga dem och oss själva att lyssna. Jag uppskattar att bli påmind om mitt ansvar som en privat individ, som en idrottare och som en entreprenör. Jag är skyldig att använda min privilegierade position till att ha en dialog med mina sponsorer om viktiga saker, säger världsstjärnan.

LÄS MER: Fotbollstränaren får sparken – efter att ha förolämpat Greta Thunberg: ”Jag ångrar det”