Superryktet om stekhete svensklöftet – scoutas nu av gigantiska PL-klubben

Dejan Kulusevski imponerar i Italien.
Nu scoutas svensken – av Manchester United.
– Det är normalt att det skrivs om andra klubbar, säger han.

För några månader sedan var det inte många som visste vem Dejan Kulusevski var. Men efter en närmast osannolik vår med Parma är den unge svensken en av hela Europas hetaste spelare.

United scoutar

Han har under hösten stått för två mål och fem framspelningar, och har hyllats rejält. Kulusevskis framgångar har inte heller gått obemärkt förbi toppklubbarna i Europa.

Dejan Kulusevski, Parma
191012 Dejan Kulusevski of Sweden ahead of the UEFA European Under-21 Qualifier football match between Sweden and Iceland on October 12, 2019 in Helsingborg. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

19-åringen har kopplats samman med klubbar som Manchester City, Arsenal och Inter – och nu ger sig även Manchester United in i jakten. Enligt uppgifter i Italien så var klubben i helgen på plats för att scouta Chris Smalling, som är utlånad till Roma, men chefsscouten ska i stället ha fastnat för Kulusevski.

Stort intresse

Det bekräftas även av Sky Sports-journalisten Jim White:

”Den här killen fångade verkligen min uppmärksamhet. PL-klubbar kollar på honom, Manchester United inkluderat”, skriver han på Twitter.

191112 Dejan Kulusevski of the Swedish national football team during a training session on November 12, 2019 in Larnaca. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Enligt uppgifter i Italien så vill Atalanta, som äger svensken, ha närmare 300 miljoner kronor för svensken.

– Jag vet inte hur jag ser på det. Jag har gjort det bra. Jag spelar bra, och då är det normalt att det skrivs om andra klubbar. Men jag tänker inte på det, eftersom jag har ett ettårsavtal med Parma, och sen när jag har spelat klart den här säsongen så kommer jag sätta mig ner med min agent och min familj och välja det bästa för mig. Det är inget jag tänker på nu, vilka klubbar som är intresserade, sa Kulusevski under landslagets pressträff på tisdagen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!