5 anledningar till att Leksand chockar hockey-Sverige – och blir årets STORA utropstecken i SHL!

.

Succé i allsvenskan – men Leksand är inte som vilken SHL-nykomling som helst.
LIF går in i en ny säsong och är en given kandidat att nå slutspel.
Det menar åtminstone Leksand-supportern Mattias, som här plockar fram fem anledningar till att Leksand blir årets stora utropstecken i SHL!

Leksand har de senaste åren åkt som en jojo genom SHL och hockeyallsvenskan.

I våras stod man för ännu ett mirakel då man tog sig till Sveriges högstaliga – och den här gången är man där för att stanna.

Efter en vår och sommar med fantastiska spelarrekryteringar så drömmer Leksands-supportrarna om en till storhetstid och förväntningarna är högre än på riktigt länge.

Därför lät vi Leksandssupportern Mattias få utse fem anledningar som förklarar varför Leksand blir årets stora utropstecken i SHL!

Nyförvärven

När gjorde en SHL-nykomling senast en värvningssommar som den Leksand gjort? Leksand har förstärkt varenda lagdel rejält och det är inte vilka spelare som helst som anslutit.

Johan Fransson, Patrik Zackrisson och Spencer Abbott är spelare som hade haft en spetsroll i vilket SHL-lag som helst, och rutinen som trion sitter på kommer vara urviktig för Leksand under den vanligtvis tuffa första SHL-säsongen. Man har heller inte tappat någonting av större värde vilket gör att Leksand, trots vårens stora succé, kopiöst förbättrat sin trupp.

Med den rutin och kvalitét som finns – med bevisade stjärnor som både spelat OS och öst in poäng och storspelat i större ligor – så är slutspel absolut nåbart.

180218 Patrik Zackrisson of Sweden celebrates scoring 2-1 in the Men’s Preliminary Round game between Sweden and Finland during day nine of the 2018 Winter Olympics on February 18, 2018 in Pyeongchang.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Thomas Johansson

Leksands fina värvningar och förbättringar på spelartruppen har man Thomas Johansson att tacka för.
Den eminenta sportchefen gjorde ett framgångsrikt jobb i Djurgården men lämnade för större ansvar – vilket han verkligen fått i Leksand. Och han gör det med bravur.

”Tjomme” har även tvingats ta nödvändiga och jobbiga beslut – till exempel som att inte ge publikfavoriten Johan Porsberger ett nytt kontrakt – vilket också möjliggjort stjärnvärvningar.

Leksand har en stabil ekonomi och Thomas Johansson verkar, åtminstone på pappret, kunna förvalta det. Det har sällan känts så tryggt att gå in i en SHL-säsong med honom i rodret.

Roger Melin

Tränaren Roger Melin har en erfarenhet som få SHL-tränare besitter, och han vet verkligen vad som krävs. Tog Leksand upp till SHL i våras, och för några år sedan gjorde han samma resa med AIK.
Då slutade det med en SM-semifinal som nykomling, och jag ser det inte som omöjligt att Leksand gör samma magiska resa kommande säsong. Leksands trupp är, åtminstone på pappret, bättre än vad AIK:s var då. Roger Melin kan hantera pressen från en storklubb och får han det bara att stämma så är ingenting omöjligt.

Fansen

INGET lag tycker att det är kul att åka till Tegera Arena och möta en högljudd, entusiastisk och passionerad Leksandspublik.
Kan skapa en i stort sett unik ljudkuliss och har aldrig problem att fylla arenan.
En revanschlysten publik som varit trogna under åren i allsvenskan, men nu hungrar på framgång. Skulle Leksand få segel i vinden kommer publiken växa än mer – och då kan laget bli helt ostoppbara.

Leksand
190405 Leksands Anton Karlsson jublar efter 0-1 tillsammans med Kevin Schulze och Filip Johansson Johan Porsberger under direktkval 5 till SHL mellan Mora och Leksand den 5 april 2019 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Spencer Abbott

Vi var inne på nyförvärven – men Spencer Abbott förtjänar en egen punkt. Abbott är en av ligans allra bästa spelare, och har levererat spelmässigt och poängmässigt i både Frölunda och Mora. Kan göra mål, spela fram och är en pådrivare i offensiven. Plockades in från värsta rivalen Mora i våras och han behöver således ingen tid att acklimatisera sig i varken stad eller liga – vilket känns klockrent.
Får ibland kritik för att vara lat och inte visa upp den största kämparviljan, men som offensiv spets finns det få i ligan som ens kan mäta sig.
36 poäng på 42 matcher i ett svagt Mora förra året är imponerande, och med spelare som Patrik Zackrisson bredvid sig kan det bli enorm succé.

Dela artikeln om du tror att Leksand gör succé i år!

LÄS MER: Här öppnar Leksand för ännu en värvning i SHL-återkomsten: ”Det kan bli aktuellt”

Leksands ENORMA budget avslöjad – så otroligt mycket pengar har SHL-nykomlingen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);