Leksands ENORMA budget avslöjad – så otroligt mycket pengar har SHL-nykomlingen!

.

Leksand är tillbaka i hockeyns finrum igen.
Och SHL-nykomlingen har verkligen värvat rejält inför återkomsten.
Nu har det avslöjats exakt hur mycket Leksands budget ligger på, rapporterar SportExpressen.

Den här veckan drar SHL-säsongen igång igen och Leksand är tillbaka igen. Och den här gången med besked verkligen.

Leksands enorma budget

SHL-nykomlingen tänker göra allt för att inte återkomsten bara ska bli ettårig den här gången. Värvningar som Patrik Zackrisson, Johan Fransson, Jonas Ahnelöv, Spencer Abbott, Mareik Hrivik och Janne Juvonen är verkligen bevis på det.

Roger Melin, Leksand, SHL
190822 Leksands tränare Roger Melin under en träningsmatch i ishockey mellan Leksand och Frölunda den 22 augusti 2019 i Strömstad.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Verkligen imponerande nyförvärv för en SHL-nykomling. Men nu avslöjas exakt hur stor budget som Leksand har fått leka med – och den är rejäl.

”Klart det kostar pengar”

SportExpressen rapporterar att Leksands jättebudget ligger på hela 45 miljoner kronor. Vilket kan jämföras med den andra SHL-nykomlingen Oskarshamn som har en budget på bara 25 miljoner kronor.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det, jag är nöjd med de förutsättningar jag har fått utifrån vad vi velat göra med vår trupp. Men jag har inget att invända mot det, jag har fått förutsättningar att leverera det mål vi satt upp som förening och jag känner mig tillfreds med det, säger sportchefen Thomas Johansson till kvällstidningen.
– Det är klart det är en fördel för oss, på det sättet. Rent generellt så kan man säga att om man ska ha svenska spelare så kostar det mer pengar, sen kanske vi i Leksand får betala lite till för vi är nykomlingar. Det är dyrt att bygga en svensk spelartrupp med meriterade spelare. Det är klart det kostar pengar.

190405 Leksands August Berg, Jesper Ollas och Jonas Arntzen jublar efter direktkval 5 till SHL mellan Mora och Leksand den 5 april 2019 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksands sportchef förklarar även hur han tänkt när han försökt bygga upp ett slagkraftigt lag för att etablera Leksand i SHL.
– Jag har hämtat mycket tankar och idéer från Linköping när jag flyttade ned dit. Hur de tänkte när de byggde sitt lag då, och jag har hämtat tankar från hur Mike Helber (då sportchef i LHC, nu C More-expert) och Christer Mård (då ordförande i LHC) gjorde då. Då kanske det kostar lite mer att hämta in de här etablerade svenska spelarna men det kan vara värt det, säger Johansson till SportExpressen.

LÄS MER: Stjärnans ilska mot Leksand – efter stora SHL-succén och nobben

Här öppnar Leksand för ännu en värvning i SHL-återkomsten: ”Det kan bli aktuellt”