Här öppnar Leksand för ännu en värvning i SHL-återkomsten: ”Det kan bli aktuellt”

.

Leksand har förstärkt rejält inför SHL-återkomsten.
Men nu öppnar man ändå upp för ännu en värvning.
– Det kan bli aktuellt, säger Leksands general manager Thomas Johansson till Hockeypuls.

SHL-premiären är bara åtta dagar bort och då kliver Leksand återigen in i hockeyns finrum igen. Under sommaren har man satsat rejält för att göra spelartruppen så slagkraftig som möjligt och inte göra återtåget till SHL ettårig.

Ny värvning till Leksand

Men där finns också ett orosmoln i långtidsskadade Mattias Karlsson. Den rutinerade backen kör rehab efter axeloperationen men väntas vara borta från spel fram till oktober-november.

Leksand, SHL
190822 Leksands Linus Persson under värmningen innan en träningsmatch i ishockey mellan Leksand och Frölunda den 22 augusti 2019 i Strömstad.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Därför öppnar Leksand nu för att det kan bli ännu en värvning under hösten.
– Just nu handlar det om att hålla oss uppdaterade. Vi letar inte febrilt efter någon spelare. Jag har tidigare sagt att jag tittat på backsidan men som läget är nu kan det kanske bli aktuellt med något korttidskontrakt för en skadad spelare, inget mer. Annars är vi nog nöjda. För ”Kolan” (Mattias Karlsson) är på väg tillbaka, säger Leksands general manager Thomas Johansson till Hockeypuls.

Leksand vill nå slutspel

Målsättningen för säsongen som nykomling är satt till att nå slutspel i vår.
– Jag vet att det blir en tuff säsong men min målsättning har hela tiden varit att spela vidare i en positiv utsträckning efter grundserien. Då tycker jag att topp tio inte är ett orealistiskt mål. Det är en rimlig målsättning, säger Leksands GM till hockeysajten.

Roger Melin, Leksand, SHL
190822 Leksands tränare Roger Melin under en träningsmatch i ishockey mellan Leksand och Frölunda den 22 augusti 2019 i Strömstad.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Sedan är det ju ändå Leksand det handlar om. Så Thomas Johansson räknar också med att det kommer att hända en hel del.
– Men jag vet att det kommer att blåsa hårt i vinter och säkert uppstå stormar. Folk kommer tycka och tänka, för det blir ingen dans på rosor det här. Vi kan inte ta saker för givet – och det har vi pratat om, säger han.

LÄS MER: Dumpades av klassiska klubben – nu har han skrivit på för konkurrenten istället

SHL-lagets stjärnvärvning fick matchstraff – efter knuff mot domare(!): ”Det kokar över”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);