Klart: Dumpades av klassiska klubben – nu har han skrivit på för konkurrenten istället

.

Det blev inget nytt kontrakt hos AIK.
Men nu har Andreas Hjelm gjort klart med ny klubb.
31-åringen har skrivit på för konkurrenten Björklöven.

Han kommer från en riktigt fin säsong med 20 poäng i HockeyAllsvenskan. Men ändå blev det inte nytt kontrakt hos AIK för Andreas Hjelm.

Klar för AIK-konkurrent

Länge såg det även dystert ut för 31-åringen i jakten på en ny klubb när säsongen närmade sig med stormsteg. Men nu har Hjelm hittat ny klubb till nästa säsong.

Andreas Hjelm, AIK
181003 AIK:s Andreas Hjelm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Södertälje den 3 Oktober 2018 i Stockholm.
Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

Backen har skrivit på för AIK:s allsvenska konkurrent Björklöven.
– Jag tycker det ska bli jättekul att få komma till Björklöven och spela. Det ska bli extra kul att få komma till ett lag där jag känner så många sen innan. Jag hoppas kunna bidra med mitt passningsspel och erfarenhet till laget så att vi kan vinna så många matcher som möjligt framöver, säger han själv i ett uttalande.

Skrivit korttidskontrakt

Hjelm har skrivit på ett korttidskontrakt med sin nya klubb.
– Med tanke på Alexander Hellströms skada och att han är borta en tid har vi sett ett behov av att komplettera vår backbesättning under hans frånvaro, säger Björklövens sportchef Per Kenttä i ett pressmeddelande.

Andreas Hjelm, AIK
181026 AIK:s Andreas Hjelm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskrona den 26 Oktober 2018 i Stockholm.
Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

Andreas Hjelm har gjort hela 259 matcher och 92 poäng i HockeyAllsvenskan samt 87 SHL-matcher och 17 poäng för lag som AIK, Södertälje och Luleå.

LÄS MER: SHL-lagets stjärnvärvning fick matchstraff – efter knuff mot domare(!): ”Det kokar över”

KLART: SHL-klubbens meriterade värvning – veteranen blir nu historisk i Sverige!