KLART: SHL-klubbens meriterade värvning – veteranen blir nu historisk i Sverige!

.

Johannes Salmonsson är klar för Oskarshamn.
Därmed är veteranen historisk.
– Jag fick en bra magkänsla och det var många bitar som kändes kul och intressant, säger han.

Johannes Salmonsson anslöt under den gångna säsongen till Timrå efter en höftoperation.

Där gjorde veteranen succé med hela 19 poäng på 33 spelade matcher.

”En bra magkänsla”

Det hjälpte dock inte för att rädda Timrå kvar i SHL, då man förlorade kvalet mot Oskarshamn.

Sedan dess har Salmonsson gått klubblös, men nu har han hittat en ny klubb.

190119 Timrås Johannes Salmonsson inför ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Malmö den 19 januari 2019 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

33-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med just Oskarshamn.

– Vi har pratat någon vecka och det gick ganska fort att komma överens. Jag fick en bra magkänsla och det var många bitar som kändes kul och intressant med Oskarshamn. Vi mötte ju Oskarshamn i våras så då fick jag en känsla vad det var för lag, säger han.

”Tror på spelidén”

I och med flytten så är Salmonsson även historisk.

Det här blir den totalt sjunde klubben som forwarden representerar i SHL – fler än någon annan tidigare, enligt Expressen.

– Jag tror mycket tack vare spelidén att vi kan vara med i racet. Helt ärligt så tror jag att vi kan skrälla i år, säger han.

190110 Timrås Johannes Salmonsson under värmningen före ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Timrå den 10 januari 2019 i Växjö.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Oskarshamn har ett på pappret orutinerat lag, men med värvningarna av Salmonsson och Johan Alm, som presenterades i tisdags, ser det betydligt ut på fronten.

– Här kommer vi få stor nytta av Johannes hårda jobb och starka skridskoåkning. Vi får in ytterligare rutin från SHL till truppen och vi räknar med att Johannes kommer bidra både på och vid sidan av isen, säger sportchefen Daniel Stolt.

Dela för att berätta vad du tycker om värvningen! 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);