Petter Northugs nya jobb efter skidkarriären – med livet som insats: ”Jag är glad att jag lever”

.

Han har vunnit allt som går att vinna på två skidor.
Nu väntar ändå Petter Northugs största utmaning – med nytt jobb efter skidkarriären.
– Jag skakar för att jag är glad för att jag lever, säger han till TV2.

Petter Northug är en av de största skidåkarna genom tiderna. Norrmannen dominerade i världstoppen under många, många år och har vunnit allt som går att vinna.

”Jag hade en dröm”

Det är inte många som kan jämföra sig med hans troféskåp med framförallt 2 OS-guld och hela 13 VM-guld. Men i vintras kom beskedet att skidkungen lägger av.
– Jag hade en dröm när jag var liten: Att bli en bra skidåkare. Jag är stolt över att ha uppnått det. Skidåkningen har varit mitt liv i många år och det är svårt att ta det här beslutet, men det känns rätt, sa han med tårar på presskonferensen.

Petter Northug
181212 Petter Northug jr. of Norway during a press conference on December 12, 2018 in Trondheim.
Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Efter den aktiva skidkarriären har vi fått se Northug i tv-rutan som expert under senaste VM i Seefeld. Norrmannen har skrivit ett kontrakt med norska tv-kanalen TV2 – som inte bara handlar om att vara tv-expert under skidsändningar.

Northugs nya jobb

Nej, nu ska TV2 även tvinga Northug till sin största utmaning hittills. Northug ska under sommaren få ge sig an en rad olika extremsporter för ett tv-program i TV2 – med livet som insats.

Petter Northug
190220 Petter Northug poses for a portrait during the FIS Nordic World Ski Championships on February 20, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170284

Först ut på schemat var fallskärmshoppning. Och det var en mycket nervös Northug inför hoppet.

Northug: ”Fy fan”

När han väl kom ned på marken igen var det bara lättnad – och väldigt mycket rädsla som släpptes.
– Fy fan. Jag trodde jag hade gjort sjuka saker alltså. Jag var säker på att det var slut. Jag skakar för att jag är glad för att jag lever, säger Northug till TV2, som nu lovar att fortsätta med extremsporterna i sommar.
– Jag ska fortsätta sätta mitt liv på spel under extremsportveckan.

LÄS MER: Johan Olsson om karriärens finaste minne av Northug: ”Jag den kvar, otvättad”

Norska kritiken mot egna förbundet – efter Petter Northugs avsked

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);