Stina Nilssons ordbråk med norske tränaren – efter plötsliga avhoppet

Ole Morten Iversen lämnade det svenska damlandslaget inför säsongen.
I stället tog han över motsvarande landslag i Norge.
Enligt Stina Nilsson har det lett till mer frihet – men får nu mothugg från Iversen.

Efter två säsonger lämnade Ole Morten Iversen det svenska damlandslaget i längdskidor i våras. I stället hoppade han på ett nytt jobb i Norge.

Tog över Norge

Sedan i somras har Iversen varit landslagstränare för det norska damlandslaget. Där har han fått se Therese Johaug totalt dominera i skidspåren och vunnit allt i sin väg.

Ole Morten Iversen. Foto: Bildbyrån

När beskedet om att Iversen skulle sluta kom var det oväntat. Inte ens längdchefen Johan Sares eller någon på skidförbundet visste om beskedet, och Iversen motiverade beslutade med att han inte trivdes.

Trots att succétränaren lämnade har det svenska damlandslaget stått för en vrålstark höst. Ebba Andersson har fått sitt stora internationella genombrott samtidigt som Stina Nilsson leder sprintvärldscupen före Maja Dahlqvist.

Bästa norskan i sprint är Maiken Caspersen Falla, som ligger först på tolfteplats.

Nilsson: ”Mer frihet nu”

Norge har gjort sitt sämsta resultat i sprint sedan säsongen 1996/1997, samtidigt som positiva vindar blåser i Sverige.

Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

För Stina Nilsson, som i dag bekräftade att hon åker Tour de Ski, har tränarbytet varit en succé.
– För min del har tränarbytet och tiden efter Ole Morten Iversen varit bra och det har det varit för de andra tjejerna i laget också. Men det var aldrig något kaos, säger Stina Nilsson till Dagbladet och fortsätter:
– Det har varit några förändringar (efter tränarbytet). Vi har fått mer frihet och får nog göra mer av det vi själva tror på. Det har passat mig väldigt bra. Det funkade inte lika bra i fjol för alla i laget. Vi har mer frihet och spelrum nu.

Iversens svar

Ole Morten Iversen har däremot en helt annan uppfattning än Stina Nilsson.

Landslagstränaren säger att den svenske sprintspecialisten visst hade mycket frihet och har svårt att förstå hennes uttalande.
– Stina fick i stort sett styra sin egen träning själv under min ledning. Hon är väldigt självgående. Jag har svårt att se framför mig att hon har mer frihet nu, säger han till Dagbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=1&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Martin Johnsrud Sundbys hårda kritik – efter svenska skidstjärnornas besked

Anna Holmlunds nya modiga utmaning: Vill genomföra den svenska klassikern

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);